OGLASIO SE KAMBERI POSLE IZBORA: Albanci sigurna dva poslanika, očekuju trećeg
Albanci sigurna dva poslanika, Foto: Filip Plavčić

OČEKIVANJA

OGLASIO SE KAMBERI POSLE IZBORA: Albanci sigurna dva poslanika, očekuju trećeg

U albanskim sredinama zabeležena je velika izlaznost

Objavljeno:

Lider albanskog Pokreta demokratskog delovanja (PDD) Šaip Kamberi izjavio je večeras da će, prema prvim preliminarnim rezultatima parlamentarnih izbora, široka koalicija albanskih partija sa juga centralne Srbije imati zasigurno dva poslanika, te da očekuju da će imati I trećeg.

Kamberi je u izjavi za Prvu tv. podsetio da je PDD gotovo uvek izlazila na parlamentarne izbore u Srbiji, za razliku od drugih članica aktuelnne koalicije albanskih stranaka, koje to nisu činile duže od 30 godina.

Kamberi je objasnio da te stranke nisu izlazile ranije na parlamentarne izbore da im se ne bi spočitavalo da na taj način priznaju Srbiju kao svoju državu.

Kamberi je izrazio zadovoljstvo što su te stranke na ovim izborima prihvatila filozofiju PDD, da su zajednički izašli na izbore I da će imati svoje poslanike u parlamentu s ciljem da preko institucija države poboljsaju položaj Albanaca na jugu centralne Srbije.

Inače, prema prvim informacijama na jugu centralne Srbije, u albanskim sredianma, zabeležena je velika izlaznost - u Bujanovcu oko 50 odsto, a u Preševu gde je gotovo stopostotno albanska sredina, čak 25 odsto građana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.