DAČIĆ SIJA OD ZADOVOLJSTVA: Bojkot je propao, ako je Vučiću potrebna koalicija, tu smo (VIDEO)
Ivica Dačić, Foto: Espreso.co.rs

zadovoljan

DAČIĆ SIJA OD ZADOVOLJSTVA: Bojkot je propao, ako je Vučiću potrebna koalicija, tu smo (VIDEO)

- Zahvaljujem se svima i na fer i korektnoj atmosferi u kampanji

Objavljeno: 23:28h

Socijalistička partija Srbije osvojila je drugo mesto na izborima, a predsednik stranke Ivica Dačić je bio zadovoljan.

On je istakao da je srećan jer je osvojeno više mandata nego na prošlim izborima i da je bojkot propao.

- Sačekali smo prvo da pobednici završe. Bojkot je propao i nije imao nikakav smisao. Želim da kažem da je veoma važno da smo zadržali političku stabilnost, kada uzmemo sve izazove oko na. Mi smo zadovoljni rezultatom, ja sam postavio cilj da vidimo da li su građani zadovoljni onim što sam radio u proteklom periodu. Osvojili smo više mandata, imaćemo više od 30, po našim procenama više od 11 posto glasova Naravno, ovo su specifični uslovi i situacija. U nekim normalnim političkim uslovima teško da bih rekao da sam zadovoljan, ali imajući u vidu da su sve ostale partije propale, da ih nema, da smo jedini opstali, ipak govori o postojanosti naše partije i koalicije sa JJ i Palmom.

1 / 3 Foto: Espreso.co.rs

Zatim se zahvalio svima koji su učetvovali u izbornom procesu.

- Zahvaljujem svima koji su glasali za nas, akitivstima, Palmi, naravno, tu je i Ivan Karić iz Zelene stranke, tu je i Joška Broz i želim da izrazim zadovoljstvo što smo reformisali stranku i što će ovi mladi ljudi oko mene biti poslanici - rekao je on, a potom predstavio "mlade lavove".

Pričao je i o novoj koalciji sa SNS i istakao da je spreman za nastavak saradnje, ali i da će uslediti određene reforme unutar partije.

- Ovo je za nas prilika da se u narednom periodu pozabavimo reformama unutar partije. Što se tiče nacionalne politike, kao do sada i sve ono što smo dobro uradili sa SNS želim da i ovde iskažem da smo spremni za nastavak saradnje jer je Srbija u takvoj situaciji da je politička stabilnost važna kako bi se razvijala. Nije nam u interesu stranački interes, a ako je u državnom smislu potrebna koalicija, još više ćemo se baviti državnim i nacionalnim temama.

- Zahvaljujem se svima i na fer i korektnoj atmosferi u kampanji. Ne govorim o onima koji su bojkotovali i lansirali laži. Mi smo uvek govorili da je Srbija iznad svega i drago mi je što su građani to prepoznali. Mi naravno sutra svako se nalazo na radnom mestu, nastavljamo sa državnim poslom i dok se ne formira vlada mi ćemo se posvećeno baviti našim poslom - rekao je Dačić.

Izračunao je i koliko je vladajuća koalicija zajedno osvojila procenata.

- Čestitam i Palmi, veoma sam zadovoljan što su Vučićeva i moja koalicija osvojila više od 75 posto. RIK će to da broji, ali ono što je sigurno više ćemo osvojiti mandata. Vladajuća koalicija je ubedljivo pobedila. SNS je apsolutni pobednik, mi smo vicešampioni. Mislim, igramo Ligu šampiona za razliku od nekih kojima ni tri posto cenzus nije bio dovoljan. Neka sledeće izbore predlože Vučiću da supusti cenzus na 1 posto. Deo opozicije je pokazao da i nije toliko veliki. Ako je izašlo više od 50 posto, koji je rezultat bojkota? Čime se ovde ponosi? Sa time se ne pobeđuje na izborima, a više mislim da je kiša uticala, a ne bojkotaši. Ponosni smo na sve što smo uradili sa Vučićem, a na njima je da donesu odluku jer su oni pobednici apsolutni. Pokazalo se da narod pozitivno ocenio naš rad i ono što se broji su poslanička mesta, a mi ih imamo više nego prošli put.

Nedavno je rekao i da će dati ostavku ukoliko SPS osvoji manje glasova nego prošli put.

- Govorio sam o procentima i poslaničkim mandatima - rekao je on i potvrdio da ostaje prvi čovek socijalista.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.