KAKO JE MOGUĆE DA UDS BUDE U KOALICIJI SA SVOJOM KOALICIJOM? Tviteraš zapalio ovu društvenu mrežu, sve je prštalo
Nenad Čanak, Foto: Beta, Printscreen

dobio je i odgovor

KAKO JE MOGUĆE DA UDS BUDE U KOALICIJI SA SVOJOM KOALICIJOM? Tviteraš zapalio ovu društvenu mrežu, sve je prštalo

Pojasnili su mu...

Objavljeno:

Jedan tviteraš pokrenuo je veliku buru na Tviteru nakon što je izneo svoju sumnju i brigu oko liste "Ujedinjena demokratska Srbija".

Naime, on je pitao kako je moguće da su na listi "Ujedinjena demokratska Srbija" (uz sijaset drugih stranaka) navedeni Vojvođanski front, LSV, Vojvođanska partija i DSHV kada je Vojvođanski front koalicija LSV, Vojvođanske partije i DHSV?

Njega je najviše zbunilo kako je moguće da oni budu u koaliciji sa svojom koalicijom.

Ipak, ostali tviteraši su mu vrlo brzo objasnili o čemu se zapravo tu radi. Naime, u naziv koalicije je moguće staviti bilo šta, a u koalicionom sporazumu su navedene stranke koje čine koaliciju.

U pitanju je koalicija LSV, SMS, Vojvođanske partije i manjinskih stranaka.

Sam Čanak je nedavno komentarisao i sumnje da njegov savez u okviru kojeg učestvuje na izborima, UDS, nije pošteđen od sumnji da je imao pomoć u sakupljanju glasova od strane vladajuće stranke.

– Sramnije laži od ove teško da sam čuo, a svašta sam čuo u politici. Bojkotaška podmetačina da je navodno vlast skupljala potpise za UDS i Vojvođanski front, jeste gebelskovska propaganda koja je na žalost onih koji je šire lako proveriva.Tvrdnja da je UDS dobio 3.000 potpisa u Lebanu za listu može se proveriti u RIK-u gde se vidi da je u Lebanu sakupljeno uz pomoć lokalnih grupa građana 208 potpisa, poručio je Čanak.

- A teza da je u Novom Sadu skupljeno 2.000 potpisa a da nije data lista za lokalne izbore je takođe čista laž s obzirom na to da je Vojvođanski front dao listu za izbore u Novom Sadu, kao deo UDS i zove se Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Novi Sad i nalazi se pod brojem 5. Dakle, besramnost režimske i bojkotaške propagande samo potvrđuje da su ta dva projekta beogradskih kuhinja jednaki u odnosu prema svima koji im ne pripadaju, dodao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.