ČEDA JOVANOVIĆ: Ili ćemo biti sami ili ćemo biti u Evropi, izbor je jasan
Čedomir Jovanović, Foto: Ana Paunković

nastavlja se kampanja

ČEDA JOVANOVIĆ: Ili ćemo biti sami ili ćemo biti u Evropi, izbor je jasan

Istakao je da nije dovoljno imati za isplatu minimalca i da nema "normalne ekonomije", stabilnosti i stranih investicija bez dobrih odnosa sa regionom i Evropom.

Objavljeno:

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da ne smemo da ostavimo Srbiju bez budućnosti, bez uredjenih političkih odnosa u našem društvu i da je izbor je jasan - ili ćemo biti sami ili ćemo biti u Evropi.

Jovanović je rekao da je Srbiji potreban politički dogovor unutar zemlje, spremnost da se krene izazovima u susret, da se kaže istina i da se preuzme odgovornost, saopštila je njegova stranka.On je naveo da ne postoji srpska ili neka druga ekonomija zato što je Srbija deo sveta u kom je sve povezano u ekonomiji.

"Ključno je sačuvati radna mesta u predstojećem periodu. Zapravo postoji samo jedan izbor kada se bavite ekonomijom. Ili ćete, kad dodjete na vlast učiniti ono što mora, ili ćete zavaravati i sebe i druge prodajući budućnost svoje zemlje tako što ćete raditi sve po starom. Naša ekonomija je uvek bila žrtva pogrešne politike", kazao je lider LDP.

Istakao je da nije dovoljno imati za isplatu minimalca i da nema "normalne ekonomije", stabilnosti i stranih investicija bez dobrih odnosa sa regionom i Evropom.

"Ne smemo da ostavimo Srbiju bez budućnosti, bez uredjenih političkih odnosa u našem društvu. Izbor je jasan. Ili ćemo biti sami ili ćemo biti u Evropi. Nov svet se stvara pred našim očima. Ne možemo da čekamo da se on prepakuje i da nas stave tamo gde oni misle da nam je mesto", kazao je.

Po njemu, Evropa je drugo ime za mir, a na tom putu se mora razmišljati i o Kosovu i demokratizaciji zemlje i izgradnji institucija.

"Ne može jedna partija da bude celo društvo, već odgovore na pitanja moraju da daju i sve verske, nacionalne, seksualne i sve ostale manjine koje su ravnopravni deo društva", dodao je.

Kosovo jeste preduslov za nastavak evropskih integracija, ali to ne znači da treba, kako je naveo, "da prodamo Kosovo." "Ako Kosovo ne može u Ujedinjene nacije, otići će u Albaniju. Onda će neka usijana glava ovde reći idemo do Ibra, ajmo mi do Kumanova, tu nam je Republika Srpska koja je oduvek naša, braća Hrvati će reći hajde da raskomadamo tu Bosnu, vama Hercegovina, nama ostatak. Šta ćemo sa dva miliona Muslimana- videćemo", objašnjava Jovanović.

Odgovornost svih je, smatra on, da to ne dozvole i da se ne ponove greške iz prošlosti.

"Nije nam potreban novi Gazimestan. Kosovo smo izgubili zato što je to jeziva cena pogrešne politike. Ne mogu da kažem da je Koštunica izgubio Kosovo, niti da je to uradio Tadić, danas Vučić. Ali mogu da kažem da su i jedan i drugi i treći odbili da kažu ono što danas svako od nas vidi. Kosovo mora da bude poslednja cena našeg nacionalnog tumaranja", kazao je Jovanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.