DAČIĆ: Ako mi Vučić ne veruje, nemoj više da sarađuje sa mnom! NEĆU VIŠE NIKOM DA SE PRAVDAM!
Foto: Fonettv Fonet

NERVOZAN

DAČIĆ: Ako mi Vučić ne veruje, nemoj više da sarađuje sa mnom! NEĆU VIŠE NIKOM DA SE PRAVDAM!

Neočekivani nastup lidera SPS

Objavljeno: 11:14h

Predsednik Socijalisticke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da će podneti ostavku na mesto šefa stranke ukoliko ne budu osvojili više glasova nego na prošlim izborima, a burno je u TV studiu reagovao na pitanja o koalicionom sporazumu iz 2008. godine, te poručio da više neće da se pravda i da je bezobrazno to što se od njega stalno pravi "sumnjivo lice".

Dačić je na TV Prva ponovio da SPS ne stoji iza spota "iz keca u dvojku" koji se može protumačiti tako da se građani pozivaju da umesto za SNS glasaju za SPS.

U tom spotu je pisalo da je to delo opštinskog odbora SPS Raška, ali je šef socijalista više puta ukazao da to nije tačno i čak najavio tužbu kako bi se otkrilo ko iza toga stoji.

"Na lokalnom nivou su različite situacije. Je l' vi stvarno mislite da sam ja glup čovek i ko je taj što misli da sam ja glup čovek, pa ću sad preko opštinskog odbora da se obračunavam sa Aleksandrom Vučićem? A, i dosta mi je više da se svakome pravdam", rekao je Dačić.

On kaže da se o tome govori, jer je to "lepa priča" i da "onaj ko glasa za Vučića mora da zna da je Dačić sumnjiv".

- A jeste li sumnjivi, pitala je voditeljka, na šta je Dačić odgovorio i da onaj ko glasa za Dačića mora da zna da nije sigurno da će Vučić da uzme SPS u koaliciju i da mora da glasa za njega.

"To je poruka mojim biračima, pošto on šalje poruku svojim biračima, i to je jasno kao dan", rekao je Dačić.

foto: Printscreen/Tanjug

Voditeljka je pomenula 2008. godinu i koalicioni sporazum na gradskom nivou.

"Ja ga nisam potpisao. To je bilo na gradskom nivou. Ali da se razumemo. Koja je stranka bila? Pa SRS. A ko je bio predsednik SRS? Vučić, Toma Nilolić ili Šešelj? Slušajte sada, da je Vučić tada bio na mom mestu, pa on ne bi tu koaliciju napravio, zato što je sada ono što je tada Šešelj tražio da se poništi - SSP - bilo neprihvatljivo", rekao je Dačić.

Dačić je podsetio da je on podržao Vučića za predsednika kasnije, da se on tada nije kandidovao za šefa drzave i poručio da su jedan-jedan.

Na komentar da je Vučić pomenuo sinoć 2008. godinu, Dačić je odgovorio "da će on (Vučić) to stalno da pominje", ali i da on nikoga nije prevario.

A na pitanje da li je onda sumnja da će SPS biti sa onima koji su protiv SNS, Dačić je odgovorio da neće više o tome da priča.

"Ajde doviđenja! Stvarno je bezobrazno to. Bezobrazno je to kako se ponašate zato što vi od mene stalno pravite sumnjivo lice. Kome ja da se pravdam? Ja se zalažem za SPS. Ja ne mogu da idem u kampanju i da kažem 'glasajte za Aleksandra Vučića'. Je l hoćete to da radim da biste vi bili zadovoljni", pitao je Dačić.

Izbori će se završiti i na SNS je da bira sa kim će praviti vladu, rekao je Dačić i prokomentarisao da su tu Sergej Trifunović, Vojislav Šešelj, Metla, Čeodmir Jovanović, ali i Dragan Đilas.

"Nikakav problem nije. Ja nisam uzeo sam sebe, nego je Vučić predložio tu koaliciju. Ako ne veruje, nemoj više da sarađuje", poručio je Dačić.

foto: Printscreen/Prva

Rekao je i da će podneti ostavku ako ne osvoji više glasova nego na prošlim izborima.

"To naravno znači da SPS menja političku orjentaciju, da taj koji dođe posle mene sigurno neće nastaviti taj put. Moraće da uradi sve suprotno od mene", rekao je Dačić, a na pitanje da pojasni odogovrio da taj koji bude dosao posle njega sigurno neće da nastavi koaliciju sa SNS.

"Ako je to interes političke stabilnosti Srbije, da Dačić ode sa političke scene, onda nema nikakvih problema, onda mozete i tako da pričate kao vi malopre što ste pričali. Umesto da me pitate... Samo da vam kažem jednu stvar, jesam li ja potpisao viznu liberalizaciju za Srbiju, jesam ja otvorio pregovore o članstvu Srbije?", pitao je Dačić.

Na komentar voditeljke da nije korekno da joj on govori šta da ga pita, Dačić je odogovrio da joj "mnogi ljudi govore šta treba da ga pita".

"Ko mi govori?", pitala je voditeljka, a Dačić odgovorio: Neko sa kim se pripremate. Na njenu opasku da se samo sa sobom priprema, Dačih je odgovorio "da ih ima u množini".

Dačić je prokomentarisao da stalno dobija pitanja koja ga teraju da se pravda.

"Kome ja da se pravdam? Pa, ja radim za svoju partiju, čoveče. Hoćete vi SPS koji će da ode u opoziciju? Je l to hoćete? Nema nikakvih problema. Hoćete ja da pričam šta je meni neko obećao, a nije ostvario? Je l hoćete?", pitao je Dačić.

On je pitao kako je od svih pitanja aktuelno ono što je bilo 2008. godine.

"Nemojte da ste smešni. To je za njega aktuelno. OK. SPS neće biti više u koaliciji. Je l' to hoćete da kažem? SPS jedva čeka da padne Vučić, je l to hoćete da kažem? Možda bi vam takav čovek bio bolji na mestu SPS, a samo tako radite i dobićete novi SPS koji će biti u opziciji. Nikakvih problema nema. Dačić je sumnjiv, Dačić je ovakav, onakav. Moja kampanja su moji rezultati i neću više reč da kažem o tome i nemojte da me zovete uopšte. Doviđenja", završio je gostovanje Dačić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.