OVO SU IZBORI NA KOJIMA TREBA DA PADNE MOJA GLAVA! I ko će posle u Skupštini reći: ja sam peder, Hrvat, Bošnjak...
Čedomir Jovanović, Foto: pRINSTCREEN/Happy

IZREVOLTIRAN

OVO SU IZBORI NA KOJIMA TREBA DA PADNE MOJA GLAVA! I ko će posle u Skupštini reći: ja sam peder, Hrvat, Bošnjak...

Jovanović je ocenio da nema perspektive u zemlji u kojoj sve zavisi od jednog čoveka i da je pitanje trenutka kada će takav sistem da se uruši

Objavljeno:

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je da je zabrinut za budućnost Srbije i da ne može da se skloni u stranu, pa zato ide u kampanju "da trgne društvo" i razgovara "oči u oči".

Jovanović je ocenio da nema perspektive u zemlji u kojoj sve zavisi od jednog čoveka i da je pitanje trenutka kada će takav sistem da se uruši.

Dodao je da su pred Srbijom i ekonomski izazovi nakon pandemije, da se ceo svet sa time suočava i da, bez obzira što se društvo koprca nakon zdravstvene krize, zemlja mora ozbiljno da pristupi tom problemu koji ne može da reši ni jedan čovek, ni jedna partija.

foto: Printskrin

Ovo su izbori na kojima treba da padne moja glava, dakle, da se ne čuje moja reč više. Da se više ne čuje niko ko će reći, ja sam i Albanac, Hrvat, Bošnjak, peder, invalid, starac, klinac, čovek zato što samo tako mogu da budem čovek, drugačije ne mogu. U tu Skupštinu sam uneo zakon o toleranciji, uneo sam set zakona kojima se štite prava seksualnih manjina. Bio sam na ulici Miloševićevih kordona, i kada su bili podivljali navijači tada sam branio "Paradu ponosa". Ne zato što sam homoseksualac već zato što ne mogu da budem čovek, ako ne branim njihovo pravo jer znam šta će biti sutra sa tim ljudima ako pristanemo na to da nam siledžije uređuju život, a to Sergej nije razumeo kada je gledao kako gaze Marjana Rističevića", kazao je Jovanović.

Istina je da malo pričamo o platama, penzijama, zdravlju, ali upravo su teme o kojima govorimo, kosovsko pitanje, dobri odnosi u regionu, sa Evropom, svetom, ono što jedino garantuje da nećemo ponovo biti izolovani od ostatka sveta, da nećemo ponovo ratovati", rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, "Koalicija za mir" je odgovor na sva pitanja koja usporavaju naše društvo.

Na njoj jesu i Crnogorci, Bošnjaci, Vlasi, Romi, Srbi, ali da su svi samo obični ljudi, da smo isti u različitosti i da samo tako možemo da posmatramo svet ako hoćemo napred... Nešto drugo je tema ovih izbora, zato što ne postoji pitanje o kom smo govorili kao LDP, a da nas je vreme demantovalo", objasnio je Jovanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.