PES PODRŽAO LUTOVCA: Ipak, izrazio rezervu prema odluci o bojkotu izbora
Sergej Stanišev, Foto: Screenshot

podrškA

PES PODRŽAO LUTOVCA: Ipak, izrazio rezervu prema odluci o bojkotu izbora

Stanišev je u pismu istakao da je DS dokazala da je posvećena projektu evropske integracije

Objavljeno:

Predsednik Partije evropskih socijalista (PES) Sergej Stanišev poručio je u pismu lideru Demokratske stranke (DS) Zoranu Lutovcu da se ne mogu tolerisati pokušaji preuzimanja DS-a "nelegitimnim, pa čak i nelegalnim sredstvima", i pozvao Lutovca i DS da preuzmu vodeću ulogu u procesima evropskih integracija u Srbiji.

Stanišev je u pismu istakao da je DS dokazala da je posvećena projektu evropske integracije i demokratije i posebno naglasio da borba za demokratiju, slobodu, jednakost, mir i pravdu u Srbiji "poslednjih godina nije bila laka", te da su zbg toga još značajniji napori koje Lutovac i DS ulažu u toj borbi.

U pismu se konstatuje da je u Srbiji poslednjih godina narušena demokratija, da nema medijskih sloboda i da je država "na različite načine zarobljena", ali i zadržava rezerva prema odluci opozicije da bojkotuje predstojeće izbore.

"Sa velikom zabrinutošću smo primili vesti o nelegalnom pokušaju preuzimanja Demokratske stranke u ključnim trenucima pre parlamentarnih izbora u Srbiji. Ne mogu se tolerisati pokušaji narušavanja unutarstranačke demokratije nelegitimnim, ili čak i nelegalnim sredstvima", navedeno je u pismu.

Stanišev je Lutovcu preneo čvrstu podršku PES-a u njegovoj borbi za demokratiju i solidarnost i ohrabrio ga da preuzme vodeću ulogu u evropskoj integraciji Srbije, na osnovama zajedničkih vrednosti dve stranke.

On je u pismu podsetio da je DS već dugi niz godina pridružena članica PES-a u kojoj se evropski socijalisti i socijaldemokrate zajedno bore za ujedinjenu Evropu i njene osnovne vrednosti.

"Zajedno sa svim sestrinskim strankama borimo se za progres i bolju Evropu," poručio je Lutovcu predsednik Partije evropskih socijalista Sergej Stanišev.

Bonus video:

(Espres.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.