JKS: Beležnici nisu opstruirali prikupljanje potpisa za listu Nebojše Zelenovića
Zelenović, Foto: Zorana Jevtić

KOME VERUJETE?

JKS: Beležnici nisu opstruirali prikupljanje potpisa za listu Nebojše Zelenovića

U saopštenju JKS je istakla da je nakon optužbi da utvrdjeno da je prilikom popunjavanja 406 obrazaca izjava podrške za tu listu došlo do greške, a da su za to bili zaduženi stranački aktivisti prisutni na overi potpisa birača

Objavljeno:

Javnobeležnička komora Srbije (JKS) saopštila je danas da nisu tačni navodi da su javni beležnici u Šapcu na bilo koji način opstruirali proces prikupljanja potpisa za listu "Nebojša Zelenović - Šabac je naš", kako je navela ta lista.

U saopštenju JKS je istakla da je nakon optužbi da utvrdjeno da je prilikom popunjavanja 406 obrazaca izjava podrške za tu listu došlo do greške, a da su za to bili zaduženi stranački aktivisti prisutni na overi potpisa birača, dok u tom postupku javni beležnik ima obavezu jedino da utvrdi identitet potpisnika izjave.

- Greške u podacima u obrascu su kasnije uočene i ispravljene, a lokalna Izborna komisija je takvu listu usvojila. Time je završena nadležnost beležnika, kojima se svakako ne može pripisati odgovornost za odluke bilo Izborne komisije, bilo nadležnog suda - navodi se u saopštenju.

JКS je navela i da su u Šapcu "javni beležnici overavali potpise birača u skladu sa zahtevima i raspoloživim kapacitetima, da su uspeli da odgovore na sve zahteve političkih aktera, te da ni jednog trenutka nisu favorizovali nijednu stranku".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.