TATJANA MACURA: UDS će u Skupštini nastaviti da se zalaže za ovu važnu stvar
Tatjana Macura, Foto: Filip Plavčić

KOPREDSEDNICA SMS

TATJANA MACURA: UDS će u Skupštini nastaviti da se zalaže za ovu važnu stvar

Macura, koja je i poslanica u još aktuelnom sazivu Skupštine Srbije ocenila je da je Vlada odredila maksimum koji jedna porodilja može da primi tokom svog porodiljskog odsustva, ali ne i minimum

Objavljeno: 17.05.2020. 15:23h

Kopredsednica Stranke moderne Srbije (SMS) Tatjana Macura, jedna od kandidatkinja Ujedinjene demokratske Srbije (UDS) za poslanike na predstojećim izborima, izjavila je danas "da su porodilje i trudnice u Srbiji značajno degradirane postojećim zakonom".

Macura, koja je i poslanica u još aktuelnom sazivu Skupštine Srbije ocenila je da je Vlada odredila maksimum koji jedna porodilja može da primi tokom svog porodiljskog odsustva, ali ne i minimum, zbog čega neke porodilje primaju tek nekoliko stotina ili nekoliko hiljada dinara, prenela je UDS.

- Mi iz Ujedinjene demokratske Srbije znamo da u budžetu Republike Srbije ima dovoljno novca da garantujemo da svaka porodilja u Srbiji može da primi najmanje naknadu u visini republičkog minimalca bez obzira da li je bila u radnom odnosu ili ne - kazala je Macura.

Ona je najavila da je to jedna od promena za koju će UDS nastaviti da se zalaže u republičkom parlamentu, a iz te koalcije su poručili da u fokus svoje kampanje stavljaju ljude, njihove probleme i način kako ih rešiti.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički saveza Srbije 21, Vojvodjanskog fronta predvodjenog LSV, Stranke moderne Srbije i Gradjanskog demokratskog foruma.

Bonus video:

(Espreso.rs/Beta)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media