RIK odbila prigovor NSP u vezi sa situacijom u Leskovcu
Foto: Dragana Udovičić

ODBIJENO

RIK odbila prigovor NSP u vezi sa situacijom u Leskovcu

RIK je odbila prigovor kao neopravdan

Objavljeno:

Republička izborna komisija (RIK) odbila je sinoć prigovor predsednika Narodnog slobodarskog pokreta (NSP) Miroslava Parovića u vezi sa epidemiološkom situacijom sa korona virusom u Leskovcu i sprovođenjem izbornih radnji u tom gradu.

Na sednici RIK-a rečeno je da je Parović danas posle podne podneo prigovor u ime izborne liste "Narodni blok - Velimir Ilić - general Momir Stojanović", koju čine Nova Srbija i NSP.

foto: Nebojša Mandić

Od RIK-a je zatraženo da se izjasni da li je zdravstveno bezbedno da se na teritoriji Leskovca vrše izborne radnje jer je, kako je navedeno u prigovoru, u prethodna tri dana u tom gradu došlo do naglo pogoršanja epidemiološke situacije i porasta broja obolelih od korona virusa.

Parović je naveo da su u Leskovcu gotovo u potpunosti obustavljene sve izborne radnje i konstatovao da je koalicija Narodni blok dovedena u "krajnje neravnopravan položaj".

RIK je odbila prigovor kao neopravdan uz obrazloženje da podnosilac ne osporava nijednu odluku ili radnju RIK-a niti ukazuje na neki njen propust koji bi doveo do kršenja Zakona o izboru narodnih poslanika.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.