PASTOR RASPISAO IZBORE: Vojvođani na biralištima 21. juna
Vojvođani na biralištima 21. juna, Foto: Beta / Dragan Gojić

POZVAO GRAĐANE

PASTOR RASPISAO IZBORE: Vojvođani na biralištima 21. juna

Pastor je naglasio da se pokrajinski izbori održavaju po proporcionalnom izbornom sistemu

Objavljeno:

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor potpisao je danas Odluku kojom će redovni pokrajinski izbori biti održani 21.juna ove godine

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor potpisao je danas Odluku o izmeni Odluke o raspisivanju izbora za poslanike u Skupštinu Autonomne pokrajine Vojvodine, kojom će redovni pokrajinski izbori biti održani 21.juna ove godine.

Pastor je naglasio da se pokrajinski izbori održavaju po proporcionalnom izbornom sistemu, odnosno u AP Vojvodini kao jednoj izbornoj jedinici.Poslanici (njih 120) biraju se na osnovu lista političkih stranaka, koalicije političkih stranaka, koalicije političke stranke i grupe građana ili grupe građana.

On je pozvao građane da 21. juna 2020. godine iskoristite svoje građansko pravo i obavezu, izađu na birališta i daju svoj glas stranci, koaliciji ili grupi građana po svom izboru.

Pastor je tekođe pozvao i učesnike na izborima na korektnu i poštenu izbornu utakmicu, na izbornu kampanju zasnovanu na programima i argumentima, kao i na međusobno uvažavanje i poštovanje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.