ODLUKA JE SKANDALOZNA, OBRATIĆEMO SE USTAVNOM SUDU! GO SNS ŠABAC: Znamo ko je krv što naša lista nije PRIHVAĆENA
Izbori, ilustracija, Foto: Filip Plavčić

protestvuju

ODLUKA JE SKANDALOZNA, OBRATIĆEMO SE USTAVNOM SUDU! GO SNS ŠABAC: Znamo ko je krv što naša lista nije PRIHVAĆENA

Oni su najavili da će podneti i krivične prijave protiv članova Gradske izborne komisije Šabac, a zbog odbijanja liste obratiće se i Upravnom sudu

Objavljeno: 12.03.2020. 15:41h

Gradski odbor SNS Šabac protestovao je zbog odluke Gradske izborne komisije Šabac, koja je poništila rešenje o proglašenju liste Aleksandar Vučić- Za našu decu nazivajući je skandaloznom.

Oni su najavili da će podneti i krivične prijave protiv članova Gradske izborne komisije Šabac, a zbog odbijanja liste obratiće se i Upravnom sudu.

Za ne prihvatanje liste oni optužuju Nebojšu Zelenovića i Dušana Petrovića i navode da su oni preko svojih članova u Gradskoj izbornoj komisiji i od samog početka po svaku cenu pokušali da obore listu Srpske napredne stranke.

SNS Sapca u saopštenju napominje da je 7. marta Gradska izborna komisija, prvo prihvatila, a zatim odbila listu Srpske napredne stranke "Aleksandar Vučić - Za našu decu.

Prilikom predaje liste sačinjen je zapisnik u kome se konstatuje da je od ovlašćenih predstavnika liste primljena i zavedena sva potrebna i propisana dokumentacija, ukazuju u saopštenju.

"Ipak, po odlasku stranačkih poverenika, u nastavku sednice, članica komisije iz stranke Nebojše Zelenovića, Valentina Lovrin Jevtić tražila je dopunu materijala. Kada su joj članovi izborne komisije iz Srpske napredne stranke predočili da je dokumentacija koju je tražila potpuna, što je već i konstatovano u zapisniku, ona je uz podršku predsednika Gradske izborne komisije Budimira Pavlovića, takođe Zelenovićevog poslušnika, osporila već usvojen zapisnik i komisija odbija listu Aleksandar Vučić - Za našu decu", objašnjava SNS Šapca.

Oni ističu da je Gradska izborna komisija posle dodatnog uvida u dokumentaciju ipak donela rešenje o prihvatanju liste.

Međutim, kako navodi SNS, načelnik Gradske uprave Šabac Milan Vasić zbog navodnog odsustva jednog dokumenta podnosi prigovor samo pola sata pre isteka zakonskog roka za podnošenje prigovora.

"Sama ta činjenica već dovoljno govori o zlonamernosti postupka i svedoči o nameri da se mimo svih pravila i procedura obori lista Srpske napredne stranke", ocenjuju naprednjaci i dodaju da je potvrđeno glasanjem Gradske izborne komisije da je dokumentacija kompletna.

"Ipak, Zelenovićeve članove to ne sprečava da bezobzirno optuže članicu GIK ispred Srpske napredne stranke Bojanu Mršić da je navodno naknadno ubacila neki dokument, kako bi lista naprednjaka bila validna", navode u saopštenju.

Oni ističu da su u odsustvu argumenata, pribegli nasilju, emotivnom i psihičkom pritisku i jednu mladu ženu oklevetali.

"Srpska napredna stranka ne odustaje od odluke da pravdu potraži pred pravosudnim organima, kao što je jasno da ni Zelenović i Petrović ne odustaju od namere da uprkos svim zakonskim normama i zdravoj logici obore našu listu", ocenjuje SNS.

Bonus video:

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media