MINISTAR NEDIMOVIĆ otkrio koji je CILJ NAPREDNJAKA na izborima 26. aprila!
Branislav Nedimović, Foto: Dragana Udovičić

zacrtan cilj

MINISTAR NEDIMOVIĆ otkrio koji je CILJ NAPREDNJAKA na izborima 26. aprila!

Nedimović podvlači da je cilj SNS-a da na izborima 26. aprila ostvari apsolutnu pobedu

Objavljeno: 07:45h

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da je za njega veliko priznanje to što se nalazi na izbornoj listi Aleksandar Vučić - za našu decu kao jedini član aktuelne vlade iz Srpske napredne stranke (SNS), i to na prvom mestu.

Očigledno je da smo poljoprivredu istakli u prvi plan, a da li sam dobro radio posao, o tome će sud doneti građani na izborima, rekao je Nedimović u intervjuu za današnju Politiku.

Nedimović podvlači da je cilj SNS-a da na izborima 26. aprila ostvari apsolutnu pobedu.

Na pitanje da li kao prvi na listi očekuje da će, ako SNS pobedi, biti kandidat za premijera, Nedimović kaže da ko god bude izabran na tu funkciju, moraće mnogo da radi.

Kada smo počeli da skupljamo potpise, za samo pet sati skupili smo ih 50.000. U politici sam oko 20 godina i sećam se skoro svega, ali se ne sećam da je to neko uspeo. Smatram da takve političke organizacije u krugu od hiljadu kilometara od Beograda jednostavno nema, kaže Nedimović i dodaje da to znači mnogo posla, truda i rada jer treba to poverenje ispuniti.

Put ka EU je naše političko opredeljenje, naša ekonomija je tesno povezana sa Italijom, Nemačkom, i mi radimo kao da ćemo sutra biti primljeni u Uniju, jer se pokazala kao najbolji projekat, mirovni i ekonomski, posle Drugog svetskog rata. Ali to, naravno, ne isključuje naše ekonomske i političke odnose sa SAD, Rusijom, Kinom i Izraelom, kaže Nedimović.

Ističe da oni koji smatraju da nije dobro sedeti na dve stolice mogu da pričaju šta god hoće, jer se takav pristup pokazao kao najkorisniji za Srbiju.

Zauzeli smo svoj stav, apsolutno nemešanje u relacije Brisela i Moskve. Mi imamo svoj put, politiku i interese i sarađujemo i s jednima i s drugima, objasnio je Nedimović.

Nedimović smatra da je čitava priča o bojkotu izbora dela opozicije samo bežanje od reakcije birača i istine šta će im oni reći 26. aprila.

Komenatišući pitanje da je možda jedini ministar koji svoje poteze nije zaklanjao iza harizme Aleksadra Vučića, Nedimović je rekao da, iako rezultata koje je Vlada postigla ne bi bilo da nema prvog u ovoj priči (Aleksandra Vučića), svako treba da preuzme svoj deo odgovornosti, mora da snosi odgovornost za svaki svoj postupak.

Radio sam najbolje što sam umeo. Da je bilo lak resor - nije. Mnogi su se spotakli o resor poljoprivrede i za poslednjih 30 godina skoro da se nije desilo da jedan ministar poljoprivrede izgura mandat, kaže Nedimović.

Ukoliko bi postao premijer, Nedimović bi nastavio i dalje da brine o sektoru poljoprivrede i smatra da je to prirodno jer je Srbija zemlja seljaka i sigurno je polovina stanovništva direktno ili indirektno povezana sa selom ili poljoprivredom.

Srbija se nalazi pred brojnim izazovima u spoljnoj politici, pre svega u politici prema Istoku, bez obzira da li su u pitanju Rusija ili Kina ili neka druga zemllja. Naše najveće tržište je nesumnjivo EU i 70 odsto naših prehrambenih proizvoda završi tamo, i zbog toga, ističe Nedimović, mi moramo da tražimo i neka nova tržišta na kojima ćemo prodavati naasu robu, da bi srpski državljani i poljoprivrednici mogli da imaju veću vrednost.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.