Predstavljena koalicija Ujedinjena demokratska Srbija! OVE STRANKE ZAJEDNO IZLAZE NA IZBORE!
Srbija 21, Foto: Srbija21/Goran Sivački

isti cilj

Predstavljena koalicija Ujedinjena demokratska Srbija! OVE STRANKE ZAJEDNO IZLAZE NA IZBORE!

Marko Djurišić rekao je danas na konferenciji za novinare da je i pored razlika, ovu koaliciju spojila borba za evropsku, gradjansku Srbiju....

Objavljeno: 09.03.2020. 14:00h

Srbija 21, koalicija oko Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) - Vojvodjanski front, Stranka moderne Srbije (SMS) i Gradjanski demokratski forum izaći će na sve izbore u koaliciji pod nazivom Ujedinjena demokratska Srbija, a na njihovoj listi naći će se i poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić.

foto: Srbija21/Goran Sivački

Jedan od predstavnika Srbije 21 Marko Djurišić rekao je danas na konferenciji za novinare da je i pored razlika, ovu koaliciju spojila borba za evropsku, građansku Srbiju.

Djurišić je dodao da će Ujedinjena demokratska Srbija pored parlamentarnih i pokrajinskih izaći i na lokalne izbore u više od sto gradova i opština i biti opcija za ljude koji žele da se bore i izadju na izbore i pored pretnji i ucena.

"Ne možemo ostaviti gradjane da se sami bore, mi moramo da predvodimo borbu i primamo najteže udarce režima", rekao je Djurišić.

foto: Srbija21/Goran Sivački

Tatjana Macura iz Stranke moderne Srbije rekla je da ta stranka ne želi da odustane od borbe jer se odluka da prošle godine na kratko bojkotuje parlament pokazala kao pogrešna.

Macura je dodala da je borba kroz institucije nezamenjiva i da ova koalicija treba da u budućem parlamentu bude garant nastavka puta Srbije ka Evropskoj uniji.

Liga socijaldemokrata Vojvodina našla je saveznike kako bi bili alternativa nacionalističkom i centralističkom režimu Aleksandra Vučića ali i nacionalističkoj i centralističkoj opoziciji, rekao je funkcioner LSV Bojan Kostreš.

On je istakao da Srbija zaslužuje Ujedinjenu demokratsku Srbiju kako bi se suprotstavila režimu, ponudila rešenja i da je bolje izaći na izbore i pod lošim uslovima "nego ostaviti Vučića da i dalje ima sve".

foto: Srbija21/Goran Sivački

U ime Građanskog demokratskog foruma Aleksandar Olenik je dodao da gradjani koji ne podržavaju ni vlast ni nacionalističke stranke imaju pravo da imaju za koga da glasaju.

On je ponudio "agresivne reforme na putu ka EU i beskompromisnu bropbu protiv ove vlasti" i izrazio očekivanje da će u budućem parlamentu sedeti predstavnici prave demokratske opozicije.

Odgovarajući na pitanja novinara prisutni su potvrdili da će se na njihovoj listi naći Gordana Čomić iz Demokratske stranke, kao i da Liberalno demokratska partija neće biti deo Ujedinjene demokratske Srbije.

foto: Printskrin/RTS

Bonus video:

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media