BELEŽNICI NAJVEĆI DOBITNICI: Nema ŠANSE da pogodite koliko su dosad ZARADILI na overi potpisa za izborne liste!
Izbori, ilustracija, Foto: Profimedia, Filip Plavčić, Beta

NIJE ŠALA

BELEŽNICI NAJVEĆI DOBITNICI: Nema ŠANSE da pogodite koliko su dosad ZARADILI na overi potpisa za izborne liste!

Izborne liste za predstojeće republičke parlamentarne izbore, kao i za pokrajinske i lokalne izbore, podnose se odgovarajućim izbornim komisijama sa overenim potpisima birača najkasnije do ponoći 10. aprila.

Objavljeno: 09.03.2020. 13:25h

Javni beležnici su za prva četiri dana od raspisivanja izbora overili 349.467 potpisa birača za podršku izbornim listama političkih stranaka ili grupacija i zakazali su overe svima koji su do sada podneli pismene zahteve za overu, saopštila je danas Javnobeležnička komora Srbije (JKS).

Naime, dosad je u Srbiji overeno oko 350.000 potpisa birača. Pošto je zarada javnih beležnika po potpisu 50 dinara, nije teško izračunati da su oni dosad, na ovih 350.000 birača, zaradili 17.500.000 dinara, ili oko 150.000 evra

Prema propisima, izborne liste za predstojeće republičke parlamentarne izbore, kao i za pokrajinske i lokalne izbore, podnose se odgovarajućim izbornim komisijama sa overenim potpisima birača najkasnije do ponoći 10. aprila.

Inače, zakazivanje overe potpisa birača kod javnih beležnika počelo je 4. marta, kada su raspisani republički, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji i od tada je 540 pravnika iz javnobeležničkih kancelarija utrošilo 11.890 radnih sati obavljajući službenu radnju overe potpisa birača.

Iz JKS poručuju da se svi javni beležnici strogo pridržavaju pravila da izlazak na teren zakazuju hronološki, po redosledu kojim političke stranke ili grupacije podnose zahteve, i u skladu sa raspoloživim kapacitetima.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media