OGLASIO SE POVERENIK ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA POVODOM PREDSTOJEĆIH IZBORA! Rekao je 1 jako bitnu STVAR!
Milan Marinović, Foto: Printscreen

OBRATIO SE SVIMA

OGLASIO SE POVERENIK ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA POVODOM PREDSTOJEĆIH IZBORA! Rekao je 1 jako bitnu STVAR!

Svi ovo treba da čuju!

Objavljeno:

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović pozvao je danas političke stranke da se u predizbornoj kampanji uzdrže od zloupotrebe podataka o ličnosti.

Poverenik je u saopštenju naveo da novi Zakon o zaštiti podataka o ličnosti propisuje niz obaveza za rukovaoce podataka ali i da političke stranke "zanemaruju" te obaveze što kako je ocenio, dovodi do ugrožavanja privatnosti i nezadovoljstva gradjana.

"Aktuelna predizborna kampanja pokrenula je niz pitanja o primeni tog zakona, kao i sumnje gradjana da političke stranke, u akcijama 'od vrata do vrata', zloupotrebljavaju podatke o ličnosti kojima rukuju organi vlasti, što predstavlja krivično delo neovlašćeno prikupljanje podataka o ličnosti", stoji u saopštenju.

Poverenik je pozvao predstavnike političkih stranaka da u ponedeljak, 16. marta prisustvuju jednodnevnoj obuci o Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti, navodeći da bi stranke time "na sopstvenom primeru" pokazale da poštuju zaštitu podataka o ličnosti, kao fundamentalno ljudsko pravo, i da drže do privatnosti gradjana i vladavine prava.

Obuka će kako se navodi, početi u 10 časova i prostorijama poverenika u Bulevaru kralja Aleksandra 15 u Beogradu a zainteresovane stranke mogu dobiti dodatne informacije na office@poverenik.rs.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.