DAČIĆ OBJAVIO: Na izbornoj listi SPS i JS preko 50 odsto mladi i žene
Ivica Dačić, Foto: Printscreen

PROMENE

DAČIĆ OBJAVIO: Na izbornoj listi SPS i JS preko 50 odsto mladi i žene

- U skladu je s politikom našeg koalicionog partnera, predsednika (Srbije i Srpske napredne stranke) Aleksandra Vučića - istakao je Dačić

Objavljeno: 06.03.2020. 23:28h

Prvi put u istoriji smo napravili velike promene na izbornoj listi, preko 50 odsto čine mladi i 43 odsto su žene, rekao je prilikom predaje liste Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić.

Nosilac liste je Dačić, drugi je lider koalicinog partnera SPS-a, Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marinković Palma, dok je treći studentkinja generacije Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu Dubravka Kralj, a zatim predsednik Socijalističke omladine Srbije Uglješa Marković.

- Na prvih deset mesta osim mene nema nijednog funkcionera, osim mene, ni ministra. Šestoro su nova lica, od 100 prvih je 40 novih, na listi je 11 profesora - kazao je Dačić.

Naglasio je da je politika koalicije SPS-JS čvrsta zaštita nacionalnih i državnih interesa, uprkos pritiscima kojima je Srbija izložena.

"U skladu je s politikom našeg koalicionog partnera, predsednika (Srbije i Srpske napredne stranke) Aleksandra Vučića", istakao je Dačić.

Predavanju liste RIK-u prisustvovao je i predsednik JS-a Dragan Marković Palma koji je tom prilikom rekao da je ta koalicija jedinstvena u Evriopi po tome što traje preko 30 godina.

"Naša lista se razluke od drugih po tome što ima veliki broj mladih i brojnih eksperata. To su ljudi koji su zaposleni i kojima ne treba posao sa izuzetnim biografijama", kazao je predesednik JS.

On je rekao da očekuju dobre rezultate na republičkim i na lokalnim izborima i da ta koalicija pređe 11 odsto.

Bonus video:

(Espreso.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media