MARINKOVIĆ ODLUKU DA IZ SDPS PREĐE U SNS DONEO JOŠ PRE PAR MESECI! Objasnio je i ZAŠTO!
Potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković, Foto: Zorana Jevtić

nije više u svađi

MARINKOVIĆ ODLUKU DA IZ SDPS PREĐE U SNS DONEO JOŠ PRE PAR MESECI! Objasnio je i ZAŠTO!

Marinković je kazao da je sa predsednikom SDPS-a Rasimom Ljajićem u korektnim odnosima

Objavljeno: 09:04h

Potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković izjavio je danas da je odluku da iz SDPS pređe u Srpsku naprednu stranku doneo još pre nekoliko meseci i da nisu tačni navodi da je to učinio zbog navodne svađe sa Rasimom Ljajićem, te da svako ko je pratio njegov rad u parlamentu ne može da kaže da je iznenađen.

Marinković je kazao da je imao želju da doprinese politici koju je definisao predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, a koja se ogleda u ekonomskim reformama, novim radnim mestima i boljem geopolitičkom pozicioniranju Srbije.

"Želim da dam pun doprinos takvoj politici", rekao je Marinković za Tanjug.

On je dodao da je malo ko bio iznenađen njegovom odlukom, jer je, kaže, za osam godina koliko je poslanik, odnosno sest kao potpredsednik parlamenta, imao sjajnu saradnju sa naprednjacima.

"Nisam video nijednu razliku između nekog mog i njihovog viđenja kako država treba da se razvija i kuda da ide. Ko god je pratio šta radim u parlamentu i kakve su moje aktivnosti smatram da ne bi trebalo da se iznenadi", rekao je Marinković.

Marinković je kazao da je sa predsednikom SDPS-a Rasimom Ljajićem u korektnim odnosima, te da je sada fokusiran da u narednom periodu pomogne Vučiću i naprednjacima da promovišu politiku i dobiju još jedan mandat kako bi se realizovao, između ostalog, i plan Srbija 2025, koji predviđa ulaganje u ekonomski razvoj, infrastrukturu, obrazovanje...

Mediji navode da su Marinkoviću upućene primedbe da nije dovoljno branio Ljajića od radikala u skupštini, a on odgovara da je on dao sve od sebe i da se ponašao u skladu sa svim moralnim i političkim kodeksima.

Upitan na koji način će u narednom periodu doprineti kao član SNS, Marinković podseća da se nalazi na poslaničkoj listi naprednjaka i dodaje da će mu biti čast da se kao i do sada bori i promoviše ideje SNS i Vučića.

"One se ogledaju u modernizaciji države, boljem pozicioniranju, ekonomskom razvoju i regionalnoj stabilnosti", rekao je Marinković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.