Paunović i Zelenović traže podršku Demokratske stranke za izlazak na lokalne izbore
Saša Paunović i Nebojša Zelenović, Foto: Beta, Stefan Kojić

bez odluke i dalje

Paunović i Zelenović traže podršku Demokratske stranke za izlazak na lokalne izbore

Mediji su pre dva dana preneli da su Paunović i Zelenović napustili sastanak SzS posvećen lokalnim izborima

Objavljeno:

Zamenik predsednika Demokratske stranke i predsednik opštine Paraćin Saša Paunović i lider Zajedno za Srbiju i predsednik opštine Šabac Nebojša Zelenović, trebalo bi u 16 časova da se sastanu sa predsednicima opštinskih odbora DS-a u Beogradu kako bi zatražili podršku za izlazak na lokalne izbore, saznaje Tanjug.

Prema navodima izvora, Paunović i Zelenović su već tim povodom obilazili opštinske odbore na jugu Srbije.

Poslanik DS Radoslav Milojičić Kena juče je za Tanjug rekao da od ponedeljka jedan od lidera Saveza za Srbiju i jedan potpredsednik DS-a obilaze odbore i ubeđuju ih da izađu na izbore, ali nije želeo da kaže o kome je reč.

Gradonačelnik Šapca je, inače, ostavio je mogućnost da njegova stranka Zajedno za Srbiju izađe na lokalne izbore, uprkos odluci SzS da se bojkotuju svi izbori, na svim nivoima.

Oglasio se i Paunović, koji je na Tviteru juče napisao: "Da smo znali da će ovakav problem da nastane u opozicionoj javnosti oko Paraćina i Šapca izgubili bismo izbore još 2012. da ne smetamo borbi za slobodu i izbegnemo ovu osmogodišnju agoniju za koju smo verovali da je borba za slobodu."

Mediji su pre dva dana preneli da su Paunović i Zelenović napustili sastanak SzS posvećen lokalnim izborima, jer nisu naišli na razumevanje pojedinih lidera Saveza, a tema sastanka je bila (ne)izlazak na lokalne izbore s akcentom na one opštine u kojima je opozicija na vlasti.

Tim povodom Janko Veselinović iz SzS je juče na Tviteru napisao da ljudi o kojim se piše nisu ni bili na sastanku.

Na pitanje Tanjuga o eventualnom izlasku na izbore, Paunović je juče odgovorio da prema dogovoru unutar stranke za sada na sva ta pitanja odgovor možete tražiti od predsednika stranke. Predsednik DS Zoran Lutovac nije odgovorio na poruku Tanjuga.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.