KOLIKI JE ODZIV BIO NA IZBORIMA OD 1990. DO 2016? Čemu li se nada opozicija posle ovih podataka?
Ilustracija, Foto: Nemanja Nikolić

DOLAZE IZBORI

KOLIKI JE ODZIV BIO NA IZBORIMA OD 1990. DO 2016? Čemu li se nada opozicija posle ovih podataka?

U deklaraciji se navodi da će takvu vlast smatrati nelegitimnom i protiv nje će se boriti svim vrstama otpora i građanske neposlušnosti

Objavljeno:

Posle donošenja "Beogradske deklaracije" kojom se opozicija okupljena oko ideje bojkota izbora obavezala da će "svaki pokušaj formiranja vlasti na osnovu rezultata "lažnih izbora" smatrati aktom rušenja ustavnog poretka" mnogo je rasprava na društvenim mrežama o opravdanosti ovog poziva.

U deklaraciji se navodi da će takvu vlast smatrati nelegitimnom i protiv nje će se boriti svim vrstama otpora i građanske neposlušnosti.

"Nastavićemo borbu za slobodne medije i slobodne i poštene izbore svim raspoloživim legitimnim sredstvima sa ciljem demokratizacije Srbije", navodi se u deklaraciji.

Dodaje se da će se suprotstaviti nasilju, "posebno svakom ekstremizmu povezanom sa režimom".

"Obavezujemo se na solidarnost u zaštiti svih ugroženih građana koji se nađu na udaru pesnice vlasti zbog drugačijeg mišljenja ili kritičkog delovanja i pružićemo pomoć i zaštitu ugroženim ljudma i grupama", stoji u deklaraciji.

Inače, ovaj deo opozicije računa na to da će građani podržati ideju o bojkotu i da će broj građana koji će izaći na izbore 26. aprila biti znatno manji nego dosad.

Posle ovoga se oglasio i Zoran Čičak, koji je na tviteru napisao podatke o odzivu birača na parlamentarne izbore u Srbiji od 1990. godine.

Čičku, svakako, treba pokloniti pažnju, kad je reč o ovome, jer je poznato da je bio jedan od najviđenijih članova JUL-a, odnosno siva eminencija srpske političke scene 90-tih.

Pogledajte:

Šta vi mislite? Da li je opozicija donela dobru odluku?

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.