BILI SMO NA SAJMU AUDIO-VIDEO TEHNIKE HI-FILES: Ovo je raj za ljubitelje zvuka! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

vrhunski uređaji

BILI SMO NA SAJMU AUDIO-VIDEO TEHNIKE HI-FILES: Ovo je raj za ljubitelje zvuka! (FOTO)

Ovog vikenda ljubitelji dobrog zvuka i tehnologije mogli su da uživaju u najsavremnijim dostignućima iz sveta zvuka i slike, sa posebnom izložbenom postavkom

Objavljeno: 25.11.2019. 17:03h
Filip Plavčić
Filip Plavčić
Urednik fotografije
  • 22

Sajam audio-video tehnike Hi-Files show održan je šesnaesti put za redom u Beogradu, u hotelu Holiday Inn.

Ovog vikenda ljubitelji dobrog zvuka i tehnologije mogli su da uživaju u najsavremnijim dostignućima iz sveta zvuka i slike, sa posebnom izložbenom postavkom.

Posetioci su imali priliku da u sobama hotela upoznaju aktuelnu ponudu HI-Fi i audio /video uređaja čak 20 izlagača uz veliki broj premijera audio/video noviteta za domaće tržište. Među izlagačima našli su se: 4Audio, Impulse HI-FI audio, M-kabl, Pro-Ject Audio, Sretenović Audio, Auris Audio, Vox Trade i mnogi drugi.

Ekipa Espreso.rs uputila se na sajam kako bismo se i sami uverili u moć zvuka sa visokotehnoloških uređaja.

Budući da je sajam bio smešten u hotelu, cela postavka prilagođena je upravo tom prostoru. Unutar svake sobe nalazili su se audio uređaji koje su posetioci “isprobavali“ sedeći izolovani od svega i uživajući u zvuku muzike koja je dopirala do njih.

Imali smo priliku da se upoznamo sa najskupljim uređajima današnjice, koji su čak i na sam pogled impresivni. A kada se uključe, bajka počinje za sve ljubitelje dobrog zvuka.

Iako se radilo o audio/video sajmu nije bilo buke, pomešanih zvukova, ni gužve, što je apsurd, ali opet i pun pogodak. Svi su mogli da se posvete samo jednom – izoštravanju i apsolutnoj koncentraciji na čulo sluha, “isprobavajući“ neke od najskupljih zvukova na domaćem tržištu.

Kako je sve to izgledalo pogledajte na fotografijama:

1 / 40 Foto: Filip Plavičić

Osim impresivne tehnologije, zanimljivo je bilo i to što reči nisu bile potrebne. Ovog vikenda Holiday Inn bio je carstvo zvuka.

Za oko su nam zapali gramofoni, do sada neviđenih oblika i materijala izrada. Od onih drvenih, pa sve do onih staklenih.

To uopšte nije začuđujuće budući da je ovogodišnji specijalni gost sajma bio najveći proizvođač gramofona na svetu, kompanija Pro-Ject Audio. Iz centrale u Austriji stiglo je čak 14 Pro-Ject Audio uređaja, koji su bili izloženi u holu na prvom spratu. Pro-Ject Audio prikazao je čak devet uređaja ovog tipa, ali i druge hi-fi komponente.

Posetioci su mogli da se upoznaju sa specifičnim all-in-one sistemom Juke Box E, koji se sastoji od gramofona s integrisanim pojačalom i regalskih zvučnika.

Na ovogodišnjem Hi-Files Show sajmu obeležena je 70. godišnjica poznate američke kompanije McIntosh Laboratory na kojoj je nastupio gudački kvatret Mistik cello”.

Sve u svemu jedan specifičan, poseban i vikend pun iznenađenja za sve one koji zvuk smatraju sastavnim delom svog života. Raj za sve ljubiteljes zvuka...

bonus video:
 
(Espreso.rs/Filip Plavičić)
 

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media