SLOBODNI PAD NAJPOZNATIJE  KRIPTOVALUTE: Vrednost BITKOINA za nekoliko sati manja za 400 dolara!
Foto: EPA

šta je sad ovo?

SLOBODNI PAD NAJPOZNATIJE KRIPTOVALUTE: Vrednost BITKOINA za nekoliko sati manja za 400 dolara!

Međutim, očekuje se da se one ipak oporave uskoro

Objavljeno:

Cena bitkoina je na sedmommesečnom minimumu, nakon što je za poslednjih nekoliko sati opala za 400 dolara i sada iznosi ispod 6.500 dolara.

Pad vrednosti bitkoina usledio je nakon hakerskog napada koji je pretrpela južnokorejska menjačnica kriptovaluta "Coinrail", što je rezultovalo masovnom prodajom.

Osim toga, padu je prethodilo i novo istraživanje koje sugeriše da je vrednost bitkoina veštački naduvana 2017. godine.

Najniža vrednost bitkoina ove godine usledila je nakon što je najvrednija svetska kriptovaluta polako doživljavala pad otakkao je krajem prošle godine dostigla vrednost od čak 20.000 dolara.

Oštar pad vrednosti bitkoina je uticao i na to da svih 10 najvrednijih kriptovaluta na tržištu u poslednjih 24 sata doživele pad u vrednosti između sedam i 13 odsto, prenosi "CoinMarketCap".

Među onima koji su najgore prošli je etereum, čija je vrednost sada ispod 500 dolara, što je njegova najniža vrednost od aprila.

Iz "Conraila" su potvrdili da je zbog izvršenog hakerskog napada došlo do pada kriptovaluta.

Međutim, očekuje se da se one ipak oporave uskoro.

- Hakerski napadi na menjačnice nisu nova stvar i cene kriptovaluta će se oporaviti kao što su to činile i ranije - rekao je Dejvid Saper, zvaničnik kompanije "Blockbid" za "Independent".

U utorak su kriptovalute nakratko doživele manji oporavak, ali je studija objavljena u sredu sa Univerziteta u Teksasu prouzrokovala dalji pad. Prema toj studiji, vrednost bitkoina je povećana zbog manipulisanja na tržištu.

Bonus video:

ZNATE KAKO JE ARMSTRONG ŠETAO PO MESECU, ALI OVO JE 10x ZANIMLJIVIJE! Nasini astronauti se bore sa gravitacijom i NEPRESTANO GUBE! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.