SOROŠ je novi vlasnik dela Teslinih obveznica!
Foto: Ap/Justin Pritchard

Soros Fund Management LLC

SOROŠ je novi vlasnik dela Teslinih obveznica!

Ovakva vrsta ulaganja efektivno omogućava investitoru, u ovom slučaju Sorošu, da učestvuje u promenama cena akcija, ali uz profit i veću sigurnost instrumenta sa fiksnim prihodom

Objavljeno:

Ako je Soroš procenio da je vredno ulagati u Maskovu kompaniju Tesla, to je znak da tu očekuje veliku zaradu pošto se on nije obogatio lošim investicijama nego dobrim, pa ko ima, nek tu ulaže.

Investiciona firma, koju je osnovao i kojom predsedava milijarder, Džordž Soroš, preuzela je udeo u obveznicama Tesla Inc kompanije, tokom prva tri meseca ove godine. Tako je dala potrebnu i izuzetnu podršku proizvođaču električnih automobila, koji vodi Ilon Mask.

„Soros Fund Management LLC“ je preuzeo 35-milionski udeo u konvertibilnim obveznicama Tesla, koje dospevaju u martu 2019. godine, prema podacima koje poseduje Komisija za hartije od vrednosti SAD. Portparol kompanije nije odgovorio na zahtev za komentar.

Ovakva vrsta ulaganja efektivno omogućava investitoru, u ovom slučaju Sorošu, da učestvuje u promenama cena akcija, ali uz profit i veću sigurnost instrumenta sa fiksnim prihodom.

Ilon Mask je, neko vreme, pod pritiskom investitora da dokaže da kompanija može da reši probleme sa proizvodnjom, da zaustavi odlazak zaposlenih stručnjaka na seniorskim pozicijama i da reši pitanja krahova u kojima su se našla njegova električna vozila. Zato je ovo ulaganje velika stvar za kompaniju i samog Maska.

BONUS VIDEO: JEDNE ODUŠEVLJAVA, DRUGE STRAŠNO PLAŠI! Kakva osećanja ovaj robot budi kod vas? (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.