PLAŠITE SE FEJSBUKA? Čekajte da čujete ŠTA SVE GUGL ZNA O VAMA!!!
Gugl čuva zabrinjavajuću količinu naših podataka, Foto: Pixabay

veliki brat vas posmatra

PLAŠITE SE FEJSBUKA? Čekajte da čujete ŠTA SVE GUGL ZNA O VAMA!!!

Jedan korisnik, Dilan Kuran, nedavno je proverio koliko podataka o njegovim aktivnostima na internetu Gugl zapravo skadišti, i bio je šokiran

Objavljeno:

Korisnici Fejsbuka bili su zapanjeni kada se otkrilo da su njihovi podaci koje su ostavili na toj društvenoj mreži korišćeni bez njihovog znanja, međutim drugi tehnološki gigant čuva još višeinformacija o vama - u pitanju je Gugl.

Jedan korisnik, Dilan Kuran, nedavno je proverio koliko podataka o njegovim aktivnostima na internetu Gugl zapravo skadišti, i bio je šokiran.

Kuran je otkrio da je Gugl o njemu prikupio 5.5 gigabajta podataka, što je isto kao 3 miliona dokumenata iz Majkrosoft vorda. Fejsbuk je sakupio 600 megabajta što je jedako 400.000 Majkrosoft vord dokumenata.

Čak i kada je izbrisao svoju istoriju pretraživanja i oduzeo pristup Fejsbuku i Guglu, i dalje je na Gugl drajvu ostalo dosta njegovih podataka.

Gugl čuva sve internet adrese na koje ste se ulogovali, slike koje ste gledali i linkove na koje ste kliknuli.

Takođe, Gugl uvek zna gde se nalazite, naravno ako vam je uključena lokacija, a beleži sva mesta na kojima ste bili i obaveštava vas koliko vam treba do mesta na koje idete.

Gugl na u posebnoj bazi čuva vašu istoriju pretraživanja. Tako da iako je obrišete na kompjuteru ili telefonu, Gugl je i dalje ima, sve dok je ne obrišete na svim uređajima.

Ova kompanija vam izbacije reklame na osnovu vaših preferencija, koje "pogađaju" zahvaljujući podacima koje imaju o vama - vašem polu, rodu , starosti, hobijima, interesovanjima, statusu veze, pa čak i težini i prihodu.

Takođe, čuvaju se podaci o aplikacijama koje koristite, koliko dugoih koristite, sa kime komunicirate preko njih, u kojim državama vaši prijatelji žive...

I istorija pregledanih snimaka na Jutjubu takođe se skadišti na Guglu.

Zaključak je - Gugl zna sve o vašoj onlajn istoriji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Disclose.tv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.