Upoznajte kotrljajućeg asistenta: Gita je vaša desna ruka! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter/Mashable

Olakšava muke

Upoznajte kotrljajućeg asistenta: Gita je vaša desna ruka! (VIDEO)

Italijanska firma Boston Fast Forward R&D, vam predstavlja Gitu - robot koji može da ponese teret do 18 kilograma dok vas prati u stopu
Objavljeno:

Firma koja proizvodi Vespa motore izbacila je na tržište novog dvotočkaša - ali on nije dizajniran da prevozi ljude. Italijanska firma Boston Fast Forward R&D, vam predstavlja Gitu - robot koji može da ponese teret do 18 kilograma dok vas prati u stopu. Firma Gitu opisuje kao "pametno i spretno teretno malo vozilo, sigurne, uravnotežene dinamike koje biste očekivali od motora visokog performansa " Diablo 3 postaje prava zver: Jedan update je stvorio novu klasu igrice! (VIDEO) Gita, što na italijanskom znači "kratko putovanje", je pametno vozilo sa komunikacijskim sposobnostima, što je čini savršenom kao saputnika u putovanjima. Kada želite da odložite svoje kese iz marketa - jednostavno otključajte poklopac na vrhu i ubacite stvari unutra.

Gita može i da prepozna svog vlasnika uz pomoć prednje kamere koja se nalazi na kaišu. Kada jednom prođe kroz prostor, memoriše ga i već je u mogućnosti da samostalno putuje, bez pratnje. To joj omogućuje jednistveni beli kaiš na kojem je kamera koja koristi tehnologiju pounatu kao SLAM (Simultaneous Localization and Mapping) uz pomoć koje se kreiraju 3D mape dok prate svog vlasnika.

I sa samo 3 sata punjenja baterije, može da se kreće 8 sati, brzinom prosečnog čovečijeg hoda. Gita je programirana da se sama parkira, kada je ne koristite. Ovaj robot je dostupan na tržištu od početka februara. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.