Transformersi stižu: Napravljen robot od tonu i po, hoda kao čovek i radi šta želite! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Futurism

KOREJSKA TEHNOLOGIJA

Transformersi stižu: Napravljen robot od tonu i po, hoda kao čovek i radi šta želite! (FOTO) (VIDEO)

Proizveden je u južnokorejskoj kompaniji za robotiku, na njemu je radilo 30 inženjera, a trebalo bi da se prva testiranja obave u utorak popodne
Objavljeno:

Južna Koreja je napravila ogromnog robota nalik čoveku, koji i hoda kao ljudsko biće, međutim, zbog njegove velike težine ti koraci izazivaju podrhtavanje tla, prenosi AFP.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Robota koji je nazvan „Metod 2“ dizajnirao je veteran naučnofantastičnih filmova, a visok je četiri metra i težak jednu i po tonu.

Budućnosti, ime ti je LETEĆI ZVUČNIK! (FOTO)

Nezgrapna kreacija u obliku čoveka neverovatno liči na vojne robote iz filma Avatar, a njegovi tvorci tvrde da je prvi takve vrste.

Proizveden je u južnokorejskoj kompaniji za robotiku, na njemu je radilo 30 inženjera, a trebalo bi da se prva testiranja obave u utorak popodne. - Naš robot je prvi na svetu dvopedalni robot sa posadom i napravljen je da radi u ekstremno opasnim zonama, gde ljudi ne mogu da idu (nezaštićeni) - rekao je predsednik kompanije Jang Jin Ho. Jang, koji je još kao dečak maštao da napravi svog robota, kazao je da je u projekat proizvodnje robota uložio oko 200 miliona dolara, kako bi „dao život nečemu što izgleda moguće samo u filmovima i crtanim filmovima“.

foto: Printscreen/Youtube/Futurism

Prema njegovim rečima, o robotu se već raspituju predstavnici građevinske industrije i industrije za zabavu, i to najviše o mogućnostima njegovog razvoja uz teško utvrđene demilitarizovane zone sa Severnom Korejom.

Jang najavljuje da će biti potrebne godine dok se robog ne bude slobodno kretao, a za prodaju će biti spreman 2017. godine. Cena će iznositi oko 8,3 miliona dolara. Proizvodnja robota je bila izazov i za inženjere, zbog njegovih neviđenih razmera. Robot, koji je više nego dvostruko veći od čoveka, toliko je težak da se zemlja trese kada pravi korake, a čuje se i snažno brujanje motora.

Iz upravljačkih mesta za sedenje u telu robota pokreću se udovi „Metoda 2“, čije metalne ruke teže po 130 kilograma. Robot je još povezan sa kablom za napajanje i još je nestabilan na nogama, nije završen, a mora se više raditi na njegovoj stabilnosti i sistemu za punjenje. Zasad je nejasno kako će se robot koristiti, a „Metod 2“ se smatra više kao pomoćno sredstvo za različite tehnologije koje će u budućnosti omogućiti konstruktorima da izgrade različite vrste i veličine robota. Jedan od inženjera Vitalij Bulgarov, koji je radio na filmskim serijalima Transformers, Robokap i Terminator, napisao je na svom Fejsbuk nalogu da sve što su učili o robotu može da bude primenjeno na rešavanje pravih svetskih problema.

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.