KORONOM SE MOŽEMO INFICIRATI I PREKO MOBILNOG! Hitno pročitajte zašto je opasan i zaštitite se ovako! (VIDEO)
mobilni, Foto: Profimedia

podignite svest

KORONOM SE MOŽEMO INFICIRATI I PREKO MOBILNOG! Hitno pročitajte zašto je opasan i zaštitite se ovako! (VIDEO)

Sa dezinfekcijom telefona ne treba preterivati ali je poželjno dezinfikovati ga makar dva puta dnevno

Objavljeno: 14:11h

Pandemija koronavirusa nas je sve podsetila na važnost održavanja higijene i dezinfekciju svih uređaja sa kojima smo u neposrednom kontaktu.

Mobilni telefon je jedan od predmeta sa kojim imamo najviše dodira imamo tokom dana, koristimo ih dok jedemo, nosimo sa sobom u kupatilo i koristimo i kada su nam ruke prljave. Baš zbog ovakvih navika mobini telefoni spadaju u najveće prenosnike virusa i bakterija.

Kako bi se mobilni telefon ispravno dezinfikovao, potrebno je najpre da se uređaj isključi pre početka čišćenja i da se pritom koristi mekana krpa od mikrovlakana.

Ako je mobilni telefon jako prljav, savetujemo njegovo čišćenje uz pomoć mekane vlažne krpe na koju se stavi i malo sapuna.

Mobilni telefon nije potrebno dodatno dezinfikovati jer se korona virus uklanja i običnim sapunom.

Obratite pažnju da je ipak reč o osetljivom uređaju koji sredstva za čišćenje, poput onih za stakla ili sredstva na bazi alkohola, mogu oštetiti ili čak dovesti do kvara ekrana.

Sa dezinfekcijom telefona ne treba preterivati ali je poželjno dezinfikovati ga dva puta dnevno, najbolje prilikom povratka kući ili dolaska na posao.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.