PROMENITE SAMO JEDNU STVAR I BATERIJA ĆE VAM TRAJATI DUŽE: Setite se ovoga kada budete punili telefon!
Život baterije uglavnom se sastoji od 500 punih ciklusa, Foto: Printscreen/Youtube/Wavestudios

PAŽLJIVO PROČITAJTE

PROMENITE SAMO JEDNU STVAR I BATERIJA ĆE VAM TRAJATI DUŽE: Setite se ovoga kada budete punili telefon!

Život baterije uglavnom se sastoji od 500 punih ciklusa

Objavljeno:

Svi provodimo jako puno vremena na mobilnom telefonu, a to dovodi, naravno, i do preterane potrošnje baterije.

Nakon nekog vremena ona oslabi i sporije se puni. Ipak, postoji način da produžimo njen životni vek, piše Reader's Digest.

"Život baterije uglavnom se sastoji od 500 punih ciklusa, odnosno oko godinu i po. Ciklus baterije meri se jednim punim punjenjem od 0 do 100. Dakle, što više punih ciklusa prođe vaš telefon, pre ćete ga morati promeniti", tvrdi je Liz Hamilton, direktorica Odeljenja za korisnike i kupce u kompaniji Mobile Klinik, koja se bavi popravljanjem mobilnih telefona. Postoji jedna metoda punjenja koja će spasiti vašu bateriju da traje duže. Naime, mobilni telefon treba napuniti samo delimično kako biste usporili pražnjenje. Idealno bi bilo da je uvek između 25 i 85 posto, tvrdi Hamilton.

"Vašoj bateriji najviše šteti ako mobilni napunite do kraja, odnosno do 100 posto. Mnogi ljudi to rade, a nisu ni svesni da je to što čine loše za njihov uređaj." Takođe se treba paziti da baterija ne padne na totalnu nulu.

Ako se baterija ipak napuni do kraja, potrebno je što pre ištekati punjač iz struje. Još jedan savet je da smanjite svetlost zaslona i isključite neke alatke koje ne koristite - lokacija, aplikacije, obaveštenja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.