Dobra ti je narukvica! Ne, to mi je smartfon! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Promo

KINESKO ČUDO

Dobra ti je narukvica! Ne, to mi je smartfon! (FOTO) (VIDEO)

Fleksibilni smartfoni su se i ranije pravili, uglavnom u sklopu univerzitetskih istraživanja ili kao koncepti velikih računarskih kompanija
Objavljeno: 10:20h

Kineska startup firma Moxi planira do kraja godine da izbaci na kinesko tržište 100.000 savitljivih pametnih telefona. Uređaj, čija bi cena trebala da bude oko 5.000 juana (760 dolara), izgleda poput dugog tankog smartfona kada je raširen, s uskim ekranom i velikom baterijom u donjem delu. Koristite WhatsApp? Pazite, ako dobijete ovu ponudu, čista je prevara (FOTO) Na temelju fotografija koje je Moxi objavio, smartfon će moći potpuno da se savije, pa će korisnici moće da ga nose oko ruke kao narukvicu. Ekran najverovatnije koristi grafen, futuristički materijal koji je lagan, tanak i sa sjajnom provodljivošću. Fleksibilni smartfoni su se i ranije pravili, uglavnom u sklopu univerzitetskih istraživanja ili kao koncepti velikih računarskih kompanija. Moxijev telefon bi trebalo da bude prvi na svetu namenjen direktno potrošačkom tržištu.

foto: Promo

Iako je i sama proizvodnja ovakvog telefona impresivno dostignuće, moguće je da sve ne bude baš tako sjajno kao što deluje na promotivnim fotografijama. Tako će prva verzija imati crno-beli ekran, koji je lakše proizvesti i koji troši manje energije. Ekran će biti e-ink displej, isti kao i oni koje koriste e-čitači, poput Amazon Kindlea. Ti displeji obično moraju da se osvežavaju kada pokazuju različite slike, zbog čega su pomalo nespretni za korišćenje i ne baš dobri u pokazivanju videa.

Barem u početku, dosta skupi Moxi uređaji neće imati neke od stvari koje imaju i najjeftiniji smartfoni. Ali Čongšeng Yu, izvršni podpredsednik firme, izjavio je kako će u budućnosti možda stići i ekrani u boji, kao i međunarodna distribucija.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.