KORISTILE SU GA NAJVEĆE SVETSKE FACE: Došao je kraj velikoj mobilnoj kompaniji, OVI TELEFONI NEĆE POSTOJATI
Mobilni telefon / Ilustracija, Foto: Profimedia

nadjačala konkurencija

KORISTILE SU GA NAJVEĆE SVETSKE FACE: Došao je kraj velikoj mobilnoj kompaniji, OVI TELEFONI NEĆE POSTOJATI

Nije opstao na tržištu

Objavljeno: 03.02.2020. 20:09h

Ne tako davno BlackBerry telefoni bili su poslovni i privatni “partner“ svako iole ozbiljnog biznismena, a zbog velikih tastatura nosile su ih i svetske face, kakve su Kim Kardašijan, Maraja Keri i mnoge druge.

Nažalost, kad je potreba za BlackBerry internet i roming servisom prestala ugasila se i potreba za BlackBerry uređajima, jer proizvođač nije uspeo da se nametne drugim stvarima.

Jaka konkurencija jeftinijih telefona, koji su nudili isto što i BlackBerry nekad, slaba reakcija kad su u pitanju softver, dizajn i inovativnost verovatno su samo neke od stvari, koje će staviti tačku na BlackBerry priču. BlackBerry je padao godinama, a onda mu je život udahnula kompanija TCL Communication, iz Kine, koja je napravila zanimljiv miks Android uređaja, BlackBerry uređaja i povećane sigurnosti.

Ipak, kako je konkurencija bila neverovatna, a iPhone postao statusni simbol mnogih biznismena sa velikom lepezom biznis usluga kompanije Apple, BlackBerry, evo sad vidimo, nije uspeo da se nametne ni uz pomoć kineske podrške.

Prava TCL Communication kompanije za BlackBerry Mobile, koja su još uvek u vlasništvu BlackBerry Limited, prestaju 31. avgusta i nakon tog roka ova kineska kompanija više neće proizvoditi, prodavati niti direktno servisirati BlackBerry telefone. Podrška za korisnike i garanciju, kroz servisnu partnersku mrežu trajaće do 31. avgusta 2022. godine, nakon čega će se cela ova priča i završiti.

Pročitajte i ovo: BlackBerry, jedna od 20 najvećih propasti protekle decenije

S obzirom na to da je BlackBerry Mobile na svom zvaničnom Twitter nalogu objavio kraj sa TCL-om, kao i da nije najavljeno novo partnerstvo, strani IT mediji smatraju da je ovo definitivan kraj za nekad omiljen brend poslovnih pametnih telefona. “Šanse da neko drugi licencira BlackBerry Mobile, kao što je TCL Communication su vrlo male i gotovo nikakve“, objavila je PhoneArena. Slično razmišljaju i drugi IT mediji...

Bonus video:

(Espreso.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media