SLEDI NOVA VELIKA PROMENA: WhatsApp prestaje da radi na ovim telefonima, proverite da li je vaš na spisku!
WhatsApp aplikacije, Foto: EPA

NOVINE

SLEDI NOVA VELIKA PROMENA: WhatsApp prestaje da radi na ovim telefonima, proverite da li je vaš na spisku!

Jedino rešenje da korisnici nastave da koriste WhatsApp jeste da ili ažuriraju softver, ako to njihov uređaj podržava ili kupe nov uređaj

Objavljeno: 03.02.2020. 19:37h

Windows Mobile korisnici ostali su bez WhatsApp aplikacije za preuzimanje, korišćenje ili održavanje već 31. decembra, a od 1. februara sledi nova tura otkaza.

Od prvog dana drugog meseca 2020. godine WhatsApp će sličnu poruku prikazati i korisnicima starijih Android i iOS uređaja ili na uređajima, koji nisu ažurirani tokom dužeg perioda. To su Android 2.3.7 uređaji (Gingerbread iz 2011. godine) i iOS 7 uređaji (s kraja 2013. godine).

Ovo znači da iPhone 4 i iPhone 4S korisnici, kao i mnogi Android telefoni sa Gingerbread operativnim sistemom više ne mogu da registruju nove naloge, resetuju postojeće i ponovo instaliraju aplikaciju. Takođe, čak i da WhatsApp u nekom obliku nastavi da radi njegove mnoge funkcije više neće biti dostupne.

Kako je saopštila kompanija, taj potez je neophodan zbog zaštite bezbednosti korisnika, prenosi BBC. "WhatsApp nije imao drugog izbora kako bi usluga ostala bezbedna, ali istovremeno se suočava s neprijatnom nuspojavom, odnosno, činjenicom da aplikacija više nije kompatibilna sa starijim pametnim telefonima", rekao je analitičar Ben Vud.

Aplikacija WhatsApp je četvrta najčešće preuzimana aplikacija decenije, i ona je prvi put još 2017. upozorila svoje korisnike na promene koje ih čekaju u budućnosti. "Ovo je posljednja u nizu odluka nakon što je aplikacija za razmenu poruka prestala da radi na brojnim uređajima još 2016. godine, te na svim Windows telefonima od 31. decembra 2019. godine", izjavio je portparol kompanije.

Jedino rešenje da korisnici nastave da koriste WhatsApp jeste da ili ažuriraju softver, ako to njihov uređaj podržava ili kupe nov uređaj.

WhatsApp je već prestao da radi na mnogim platformama, među kojima su Nokia Symbian S60, BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40, Windows Mobile i sad iOS 7 i Android 2.3.7.

Bonus video:

(Espreso.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media