VIBER USKORO POČINJU DA NAPLAĆUJU!!! Da li je i vama stigla ova uznemirujuća poruka?
Viber, Foto: Profimedia, Ilustracija

APLIKACIje

VIBER USKORO POČINJU DA NAPLAĆUJU!!! Da li je i vama stigla ova uznemirujuća poruka?

Da li je moguće?

Objavljeno: 29.01.2020. 16:02h
  • 14

Tokom druge polovine januara u Srbiji su počele da kruže poruke, koje su navele korisnike Vibera na pogrešan zaključak da će aplikacija početi da naplaćuje razmenu sadržaja i to čak 5,88 dinara po poruci.

Iako smo odmah naveli da se radi o prevari, u trenutku kad su poruke stigle i do nas, kontaktirali smo Viber Srbija tim, koji nam je potvrdio sve ono što smo vam mi prethodno rekli.

Viber aplikacije ostaće besplatna, a korisnici su, nažalost zlonamernim radnjama, koje ne mogu biti zaustavljene, izloženi dezinformacijama i pokušajima iznude ličnih podataka. S tim u vezi pročitajte Viber obaveštenje, koje vam prenosimo u celosti.

“Želeli bismo da vas podsetimo da je Viber besplatna aplikacija i da će tako zauvek ostati!

Da li ste ikad primili poruke u kojima se navodi da ćete morati da plaćate, kako biste dalje koristili Viber ili one od nepoznatih korisnika koji vam nude razne nagrade, a za uzvrat traže da im dostavite vaše lične podatke?

Molimo vas da zapamtite da su u pitanju Spam poruke, i da Viber nema nikakve veze s njima!

Znajte da je u pitanju potpuno lažan sadržaj, i preuzmite korake, kako biste nam pomogli da sprečimo da se on dalje širi!

⚠️ Nikada nemojte da prenosite svoje lične podatke osobama koje ne poznajete.

Ne prosleđujte dalje sumnjive poruke prijateljima i bližnjima.

✅ Viber je besplatna platforma za razmenu poruka i pozivanje, i tako će zauvek ostati“.

U ovom slučaju, pošto je u poruci pisalo da se sadržaj prosledi na 10 brojeva prijatelja uglavnom vas nisu kontaktirale nepoznate osobe, nego su poruke stizale od najbližih i poznatih ljudi. Ipak, nekad se nekad dešava i to, da vam poruku pošalju lica, koja ne poznajete i koja s vama nemaju baš ništa zajednočko, osim što žele da iznude vaše lične podatke, kako bi ih kasnije zloupotrebila.

S tim u vezi Viber u Srbiji je korisnicima pokazao i kako da se zaštite u ovakvim situacijama.

Ako vas neko uznemirava, zaštitite se tako što ćete blokirati taj broj odlaskom na Još >Podešavanja >Privatnost >Lista blokiranih >Unesite ime (+) ili broj - ili pišite Viber podršci, koja će reagovati u najkraćem roku na adresu.

Ukoliko želite da budete u toku sa dešavanjima na Viber aplikaciji u Srbiji i da komunicirate direktno sa Viber timom u našoj zemlji pratite Viber Zajednicu Viber Srbija, koja se trudi da korisnicima ponudi obaveštenja o dešavanjima s aplikacijom u realnom vremenu i na našem jeziku.

Ovu grupu prati gotovo milion ljudi i može biti vaš pravi izvor informacija, pored MobIT-a, naravno ;)

I kao što smo već rekli - nastavite odgovorno prema sebi i drugima da koristite ne samo Viber, nego i sve druge aplikacije:

Nikada ne nasedajte na iznenadne lažne dobitke, koje vam nude “kule i gradove“

Zapamtite da ne možete da dobijete ništa, ako u nagradnoj igri niste učestvovali

Ne šaljite svoje lične podatke nikad nikome preko poruke i

Proverite linkove, koje ste primili u porukama, pre nego što ih otvorite.

Ako vam je potrebna dodatna pomoć - pišite Viber timu ili nam se obratite u komentarima i nastavite bezbrižno, sigurno i svakako besplatno da koristite Viber aplikaciju!

Bonus video:

(Espreso.rs/Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media