OGLASIO SE HUAVEI: Evo šta je istina o odnosima s Guglom
Foto: EPA/WU HONG

razjašnjena situacija

OGLASIO SE HUAVEI: Evo šta je istina o odnosima s Guglom

U celosti prenosimo saopštenje kompanije Huavej povodom informacije o odluci Gugla da prekine saradnju sa kineskim tehnološkim gigantom

Objavljeno: 14:55h

„Huavej je značajno doprineo rastu i razvoju Android sistema širom sveta. Kao jedan od ključnih globalnih partnera Android-a, blisko smo sarađivali sa njihovom platformom otvorenog koda kako bismo razvili ekosistem koji bi koristio i korisnicima i industriji.

Huavej će nastaviti da vrši postprodajne usluge i sigurnosna ažuriranja na svim postojećim Huavej i Honor pametnim telefonima i tablet računarima koji su prodati ili se još uvek nalaze na zalihama na globalnom nivou.

Nastavićemo sa izgradnjom sigurnog i održivog softverskog ekosistema, kako bi pružili najbolje iskustvo za sve korisnike širom sveta.“ stoji u saopštenju kineskog proizvođača smartfona.

Huavej je naveo i zvanične izjave iz Gugla:

Google:

"Pridržavamo se zahteva i pratimo dalji razvoj situacije. Za korisnike naših usluga, Google Play i Google Play Protect će nastaviti da funkcionišu na postojećim Huawei uređajima."

Android:

Svim Huawei korisnicima, u vezi sa daljim koracima koje ćemo preduzeti po pitanju nedavne odluke američke vlade: Uveravamo vas da će, iako se pridržavamo svih zahteva američke vlade, usluge kao što su Google Play i Google Play Protect nastaviti da funkcionišu na postojećim Huawei uređajima.

BONUS VIDEO: NEDELJA KAD JE OTIŠ'O SALE: Dr Nele Karajlić otpevao pesmu koja će postati nova himna Grobara!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.