POSLEDNJA REČ TEHNOLOGIJE: Samsung uskoro izbacuje SAVITLJIVI TELEFON!
Foto: AP

INOVATIVNO!

POSLEDNJA REČ TEHNOLOGIJE: Samsung uskoro izbacuje SAVITLJIVI TELEFON!

Samsung je već nekoliko puta potvrdio da radi na prototipu uređaja savitljivog ekrana kojem su obožavaoci dali ime Samsung Galaxy X

Objavljeno:

Samsung je konačno potvrdio glasinu koja kruži već godinama - njihov najnoviji savitljivi smartfon zaista stiže na tržište i videćemo ga pre 2018. godine.

Ovo je potvrdio direktor odseka za mobilne uređaje DongJin Koh rekavši da će revolucionarni uređaj biti predstavljen krajem godine, dok će prvi primerci stići u ruke kupaca tokom 2019. Koh je naglasio da će kompanija uređaj da predstavi tokom Samsung Developer Conferencea koji će se u San Franciscu održati u novembru. Podsećanja radi, Samsung je već nekoliko puta potvrdio da radi na prototipu uređaja savitljivog ekrana kojem su obožavaoci dali ime Samsung Galaxy X (na snimku je uređaj nazvan Galaxy F), ali ovo je prvi put je najavljeno konkretno vreme njegovog izlaska. Koh je informaciju o novom uređaju najavio tokom razgova sa CNBC-jem i usput naglasio da će 'telefon moći da se koristi savijen, ali kada odlučite da surfujete webom, moraćete ga otklopite.

“Svaki uređaj, opcija i inovacija treba da nose neku vrstu smislene poruke našim kupcima, što znači da kada telefon jednom dođe u ruke kupca, njemu ili njoj će biti kristalno jasno zašto smo mi u Samsungu odlučili da proizvedemo ovakav uređaj”, rekao je Koh. Premda ne znamo kako tačno Samsung planira svima jasno da stavi do znanja da je pred nama era savitljivih uređaja, čini se da će nam sve biti jasnije krajem ove godine. Pitanje koje preostaje je, doduše, zašto bi Samsung svoj novi telefon odlučio da izda krajem 2018. godine? Prema Samsungu, tehnologija za izradu ovakvog smartfona postoji, a tržište je (prema anketama) za njega spremno. Samsungov šef odseka za mobilne uređaje nekoliko puta je takođe naglasio da savitljivi smartfon neće biti samo “fora”, što znači da će doneti dovoljno nužnih noviteta kako bi postao tržišno relevantan.

Bonus video

AXE-R je jedan od najboljih računara na svetu!

(Espreso.co.rs / CNBS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.