Baterija na Ajfonu vam se prebrzo prazni? To će rešiti nova MASKA OD GRAFENA! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP/Ng Han Guan

KONAČNO!

Baterija na Ajfonu vam se prebrzo prazni? To će rešiti nova MASKA OD GRAFENA! (FOTO) (VIDEO)

Ovakva maska stiže u vreme kad je Epl priznao da su usporavali rad starijih Ajfona kako bi smanjili opterećenje baterija i zaštitili telefone

Objavljeno:

NanoKejs maska za Ajfon uskoro stiže na Indiegogo, a izrađena je od grafena koji izuzetno dobro provodi toplotu pa bi, navode kreatori, trebalo da omogući 20 posto delotvorniji rad baterije.

Grafen je lagan, čvrst i fleksibilan materijal koji ima izvanredna mehanička svojstva, pa će se koristiti i u baterijama koje se brzo pune, a stiže i na maske mobilnih telefona koje će moći iskoristiti njegove prednosti.

Izuzetno tanka maska stiže na Ajfon 7, 8 i X, a osim dodatnog osiguranja samog uređaja poslužiće i u boljem hlađenju telefona. Grafen sprovodi toplotu 10 puta brže od bakra, navode kreatori ove maske, a takva maska može da omogući do 20 posto bolji rad baterije, piše TechRadar.

Ovakva maska stiže u vreme kad je Epl priznao da su usporavali rad starijih Ajfona kako bi smanjili opterećenje baterija i zaštitili telefone.

Odmah nakon priznanja iz Epla stigle su i prve tužbe. Preko advokata iz Los Anđelesa dva su korisnika tužila Epl navodeći da nikad nisu pristali na to da im kompamnija usporava telefon, prenosi USA Today.

BONUS VIDEO: Espreso u obilasku Đavolje Varoši

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.