NOVI AJFON USKORO I NA BALKANU! U Srbiji će koštati koliko i polovan automobil, a u ovu susednu zemlju će prvo stići!
Foto: EPA

uskoro i kod nas!

NOVI AJFON USKORO I NA BALKANU! U Srbiji će koštati koliko i polovan automobil, a u ovu susednu zemlju će prvo stići!

Pitanje je i ko će moći sebi da ga priušti

Objavljeno:

Nakon silnih meseci iščekivanja, nagađanja, glasina i curenja podataka, "Epl" je konačno predstavio novi model ajfona. Mnogo detalja procurelo u javnost pre samog predstavljanja modela, a poznate su i cene.

Osnovni model ajfona X sa 64 gigabajta memorije koštaće 999 dolara u SAD, a onaj sa 256 GB 1.149 dolara. Narudžbe počinju 27. oktobra, isporuke 3. novembra, a to se odnosi i na Hrvatsku koja će biti jedna od prvih zemalja na popisu.

Pitanje je, međutim, koliko će primeraka biti alocirano za Hrvatsku, jer će kako piše Jutarnji list, navala sigurno biti velika, a broj dostupnih uređaja u startu verovatno nedovoljan. Međutim, pitanje je i ko će moći sebi da ga priušti.

Jutarnji navodi da se još uvek ne zna koliko će tačno koštati osnovni model, ali vrlo verovatno neće koštati manje od 9.000 kuna, možda i 10.000, što je između 1.200 i 1.400 evra. U Nemačkoj najavljena cena je 1.149 evra, u Španiji i Francuskoj 1.159 evra, dok bi u Velikoj Britaniji trebalo da košta 999 funti.

foto: Reuter

Kada je reč o druga dva modela koje je "Epl" predstavio istog dana, cena modela ajfon 8 počinje od 699 dolara, a ajfon 8 Plus od 799 dolara. Narudžbine kreću od 15. septembra, a isporuke u prvim zemljama od 22. septembra, dok će u Hrvatskoj biti dostupni nedelju dana kasnije, od 29. Hrvatske cene za ova dva modela nisu precizirane, ali kako navodi list, kako će ajfon 8 i ajfon 8 plus u Nemačkoj koštati 799, odnosno 909 evra (a te brojrve treba pomnožiti sa 9 ili 10 da bi se dobila hrvatska cena), može se očekivati da ovi modeli koštaju između 8.000 i 9.000 kuna, odnosno 1.000 i 12.000 evra.

"Emodži mašina od 1.000 dolara"

Nisu svi oduševljeni novim ajfonom, ponajmanje ne njegovom cenom.

U jednoj od mnogobrojnih parodija, dugočekivani telefon nazvan je "emodži mašinom od hiljadu dolara". Reč je o unapređenim eotikonima koji prate mimiku lica, a koji su pompezno najavljeni kao jedna od novih karakteristika.

- Kako bismo održali duh Stiva Džobsa živim, Epl ponosno predstavlja kulminaciju njegove vizije – emodži mašinu od hiljadu dolara - govori glas naratora.

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.