Android konačno ima odavno traženu funkciju! (VIDEO)
Foto: Giphy

Rescue Party

Android konačno ima odavno traženu funkciju! (VIDEO)

Android Oreo je stigao i doneo konačno opciju Rescue Party

Objavljeno:

Google je trebalo da izda desetak generacija Android operativnog sistema da bi konačno u njega ubacio „kvaku“ koja će zaustaviti bootloop problem!

Veliki broj korisnika iskusio je problem sa konstantnim resetovanjem uređaja odmah nakon podizanja sistema, što na nekim uređajima nije moglo ni da se zaustavi kad se desi, pa su oni postajali neupotrebljivi.

Svi uređaji koji budu imali Android 8.0.0 Oreo i novije sisteme imaće na raspolaganju Rescue Party opciju, koja će pokušati da zaustavi spontano resetovanje uređaja ukrug, nakon što primeti da se sistemske aplikacije ruše više od pet puta za 30 sekundi ili ako se uređaj ne uključi normalno duže od pet minuta, pritom resetujući se.

POSLATO PISMO UN: Stručnjaci upozorili na opasnost od "robota-ubica"!

Rescue Party će nakon što primeti bootloop problem pokušati da uvede uređaj u mod za oporavak i zatraži od korisnika da uradi fabrički reset, što možda nije popularna mera, jer se brišu svi fajlovi, ali je svakako to bolje od toga da telefon ne proradi uopšte.

Google na blogu za programere navodi da ova opcija dolazi uključena sama od sebe i nema potrebe tražiti je u meniju, jer se aktivira kad se ta time ukaže potreba.

Nadamo se da će Rescue Party zaista uspeti da reši bootloop problem!

(Espreso.co.rs / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.