Evo kako da ugasite problematčnu Snapchat opciju KOJA SVE NERVIRA! (VIDEO)
Foto: Reuters

ZBUNILI KORISNIKE

Evo kako da ugasite problematčnu Snapchat opciju KOJA SVE NERVIRA! (VIDEO)

Nova opcija podelila je mišljenja javnosti, a evo kako da je ugasite!

Objavljeno:

Snapchat je nedavno predstavio Snap Map, digitalnu mapu koja omogućava onima sa kojima četujete da vide gde se nalazite. Gde se TAČNO nalazite, sa skoro jezivom preciznošću!

Snap Map je podelio mišljenja, jer dok jedni misle da je korisno znati gde dete ili voljena osoba u svakom trenutku, drugi ipak tvrde da je ova opcija preveliko zadiranje u privatnost.

Snapchat je čak, zbog burnih reakcija, morao da se oglasi saopštenjem i uveri korisnike da je objavljivanje lokacije preko te aplikacije potpuno bezbedno.

BUDUĆNOST JE STIGLA: Konstruisan telefon koji radi bez baterije! (VIDEO)

"Sigurnost naše zajednice je naš prioritet, i želimo da svi korisnici, roditelji i stručnjaci znaju kako tačno funkcioniše Snap Map.

'Šerovanje' lokacije automatski je ugašeno za sve korisnike, i nije obavezno. Imate slobodu da odaberete sa kime ćete, i kako, podeliti lokaciju na kojoj se nalazite. To podešavanje možete izmeniti u svakom trenutku. Takođe, vašu lokaciju ne može da vidi niko ko vam već nije na listi prijatelja, pošto smatramo da se najveći broj Snapchat interakcija odvija između ljudi koji su bliski prijatelji," navodi se u saopštenju.

Šta je Snap Map i kako da ga ugasite

Kada prvi put koristite ovu novu opciju, Snapchat će vas pitati sa kime želite da delite lokaciju. Možete i da preskočite ovaj korak i direktno u Settings delu odaberete željeni nivo privatnosti.

Takođe je moguće i da u potpunosti sakrijete lokaciju tako što ćete odabrati Ghost Mode, koji će onemogućiti vašoj aplikaciji da ikada pristupi lokaciji. Ako ne verujete Ghost Mode opciji, uđite u podešavanja samog uređaja i u detaljima aplikacije Snapchat ugasite opciju Location Services.

Snap Map se takođe (logično) neće truditi da otkrije vašu lokaciju ukoliko vam je telefon podešen na Airplane Mode, ili nije povezan na Internet.

(Espreso.co.rs / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.