Vratio se BlackBerry i ponudio nam dobru staru fizičku tastaturu! Kako vam se sviđa novitet?
Foto: ap

novitet na tržištu

Vratio se BlackBerry i ponudio nam dobru staru fizičku tastaturu! Kako vam se sviđa novitet?

On se po mnogo čemu razlikuje od dosadašnjih uređaja iz ove kompanije.
Objavljeno: 22:28h

BlackBerry 7130e visoko je 2005. visoko postavio lestvicu za sve proizvođače telefona. Imao je sve – točkić za skrolovanje, Java aplikacije, tastaturu i bateriju koja je mogla da traje danima i da se po potrebi zameni drugom.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Međutim, kompanija koja ga je proizvela Research in Motion počela je da se suočava s ozbiljnim problemima čim je 7130e pregazilo vreme. Predugo se držala stare slave, pa čak promenila ime i to po svojoj perjanici, a ostatak je poznat – Android ih je praktično elimnisao sa tržišta. Sve do juče. BlackBerry je predstavio KEYone, novi telefon sa fizičkom tastaturom, koji se ipak po mnogo čemu razlikuje od dosadašnjih uređaja iz ove kompanije.

foto: Ap

Prvo, uređaj ne pravi BlackBerry, nego TCL. Drugo, KEYone pokreće Android, umesto operativnog sistema te kuće. Reč je o telefonu sa aluminijumskim kućištem i Gorilla Glass 4 staklom s prednje strane. Ima 4,5-inčni 1620 x 1080 LCD ekran i kameru od 12 megapiksela.

Stigla nova NOKIA 3310! Ni slična drugim telefonima na tržištu, PRAVI NASLEDNIK KULTNOG MODELA

Poput skupog uređaja Priv, osetljiv je na dodir i ima mnoštvo zanimljivih opcija. Recimo, možete da skrolujete tekst bez dodirivanja ekrana, svakom tasteru možete pripisati neku skraćenicu, a tu je i senzor za otisak prsta na tasteru za razmak.

foto: ap

Telefon pokreće Android 7.1, ali zadržava BlackBerry DTEK bezbednosni softver, koji prati status telefona i daje vam kontrolu nad tim kako koji servis koristi njegove funkcije. Inače, BlackBerry je ranije prestao da proizvodi telefone i operativne sisteme, u pokušaju da kompanija ponovo postane profitabilna. KEYone je prvi uređaj koji je svetu predstavljen nakon prelaska na novu strategiju. Ideja je da se manjoj grupi potrošača koja je potencijalno zainteresovana za fizičku tastaturu ponudi uređaj sa savremenim sposobnostima. Ključna reč u tome je “potencijalno”, jer nema sigurnosti da će iko zapravo želeti da u 2017. pritišće dugmiće.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.