NEĆE VAM SE SVIDETI: Otkrivena cena novog Ajfona
Foto: Reuter

PAPRENO, PAPRENO

NEĆE VAM SE SVIDETI: Otkrivena cena novog Ajfona

Prvi put će da bude probijena granica od 1000 dolara
Objavljeno: 15.02.2017. 14:10h
  • 2

Apple ove godine izbacuje novi iPhone 8, a već sada su poznati mnogi detalji, kao što je i koliko će da iznosi cena famoznog aparata.


OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako prenose američki mediji, pozivajući se na informacije "Fast Company" koji su dobro upućeni u dešavanja u Eplu, novi telefon će koštati više od 1.000 dolara. Razlog su brojna tehnička unapređenja koja se spremaju za ajfon8 a ponajpre bežično punjenje.

foto: Reuters

Naime, zbog ovakovog načina punjenja baterije Epl mora da ubaci još jedan grafitni sloj u telefon kako bi zaštitio 3D tač senzor. Uz to, telefon će ceo biti napravljen od stakla (samo će ivice biti od nerđajućeg čelika) što takođe utiče na krajnju cenu modela kojim Epl obeležava 10 godina od puštanja u prodaju prvog ajfona.

Navodno, pored ajfona8, koji će najverovatnije biti predstavljen u septembru, trebalo bi da se na tržištu pojavi i ajfon7S, apgrejdovana verzija.

Ono što je za sada poznato jeste da bi ajfon8 trebalo da ima 5,8 inčni, potpuno novi OLED ekran. Home dugme i senzor za otisak prsta biće ugrađeni u sam ekran, a navodno postoji mogućnost i da dugme za uključivanje kao i za regulaciju zvuka ne budu ispupčeni kao do sada. Telefon će imati dualnu kameru kao i novu 3D tač tehnologiju.

(Espreso.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media