Ako vam ukradu iPHONE, nećete više moći da ga pronađete! Evo i zašto! (FOTO)
Foto: Prinstcreen/YouTube/ZoneofTech

pazite se!

Ako vam ukradu iPHONE, nećete više moći da ga pronađete! Evo i zašto! (FOTO)

Apple je osmislio da ukoliko neko (osoba koja je ukrala uređaj ili koja je imala nesreću da takav kupi) želi da aktivira uređaj koji je zaključan na ovaj način, iOS mu to neće dozvoliti, čak ni ako ta osoba obriše podatke na uređaju ili napravi reboot sistema DFU metodom
Objavljeno: 23:10h

Ova opcija je bila vrlo jednostavna za upotrebu. Sve što ste trebali da učinite je da posetite Eplovu stranicu, gde ste mogli da upišete serijski broj i na taj način saznate da li taj uređaj pripada nekome. Epl je, iz nepoznatih razloga, uklonio tu mogućnost.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Korisnici koji kupe polovni iPhone (putem ilegalnih kanala), treba da znaju da uvek postoji rizik kupovineukradenog uređaja. Specifičnost iPhone-a po ovom pitanju predstavlja funkcija Activation Lock koju je Apple predstavio sa iOS 7 operativnim sistemom. Ova funkcija znači da stvarate jaku vezu između vašeg Epl ID-a i telefona, što znači da će na Eplovim serverima biti sačuvano koji Epl ID pripada uređaju.

Epl je osmislio da ukoliko neko (osoba koja je ukrala uređaj ili koja je imala nesreću da takav kupi) želi da aktivira uređaj koji je zaključan na ovaj način, iOS mu to neće dozvoliti, čak ni ako ta osoba obriše podatke na uređaju ili napravi reboot sistema DFU metodom.

FACA UMESTO ŠIFRE: Za novi iPhone vam neće trebati lozinka!

foto: Filip Plavčić
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.