Koliko traje baterija na iPhone? Imamo odgovor na večitu dilemu!
Foto: Filip Plavčić

magična jabuka

Koliko traje baterija na iPhone? Imamo odgovor na večitu dilemu!

Ne možemo da vam tvrdimo koliko će trajati baterija na vašem iPhone modelu, ali ako ništa drugo postoje garancije od Apple da ste neko duže vreme mirni
Objavljeno: 18:54h

Apple je jedan od najvećih proizvođača u IT industriji, ljudi već godinama jedva čekaju njihove nove proizvode, a poznato je i legendarno čekanje u redovima za nove iPhone modele.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Bilo da je reč o mobilnim telefonima, laptopovima, tabletima ili desktop računarima, njihova tehnologija proizvodnje je najvišem mogućem nivou.

MINI PROJEKTOR: Dodatak za Ajfon koji će oduševiti klince! A i roditelje! (FOTO) (VIDEO)

Kako bi opravdali reputaciju koju imaju u IT svetu, Apple prati sve tehnološke trendove i nudi najbolje moguće proizvode. Ipak, jedna stvar je uvek zanimljiva kod njihovih uređaja - baterije u njima su integrisane, a priče o dužini života baterija traju već godinama.

Teorije su mnoge, iskustva različita, ali koliko zapravo traje baterija na iPhone telefonima? Mišljenja su veoma podeljena, a iskustva korisnika različita. Ono od čega bi trebalo da se krene je način na koji se pune telefoni. Prilikom ove analize važno je da li je baterija svaki put bila do kraja ispažnjena ili se telefon dopunjavao na punjaču.

foto: Filip Plavčić

Apple je napravio procenu da baterija može da traje 400 punjenja, što je verovatno oko dve godine. Ovo svim ponosnim vlasnicima iPhone zvuči veoma zastršujuće, jer posle dve godine mogu da se oproste od svog telefona. Ipak, ovo je malo drugačija tvrdnja, tako da ne brinite.

Kompanija ustavri navodi da će nakon punog ciklusa od 400 punjenja i pražnjenja baterija izgubiti 20 odsto svojih kapaciteta. Dakle, nakon 400 punjenja iPhone uređaji i dalje imaju 80 odsto kapaciteta.

foto: Filip Plavčić

Kada se govori o punom ciklusu baterije, pod tim se podrazumeva da se baterija potpuno isprazni do kraja i potpuno napuni. Drugim, rečima ukoliko malo trošite baterije pa je dopunite, to se ne računa u ciklus punjenja baterije.

Bilo kako bilo, izgleda da su priče različite, jer neki korisnici tvrde da su im baterije trajale i po 5 ili 6 godina. Ne možemo da vam tvrdimo da će tako biti i sa vašim iPhone telefonom, ali ako ništa drugo postoje garancije od Apple da ste neko duže vreme mirni.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.