Nemojte davati pare na gluposti: Ove mobilne telefone je najlakše popraviti i NAJISPLATIVIJI SU!
Foto: Printskrin / Youtube

ocenjivanje...

Nemojte davati pare na gluposti: Ove mobilne telefone je najlakše popraviti i NAJISPLATIVIJI SU!

iFixit već 13 godina daje verodostojne tutorijale sa detaljnim opisima tehničkih uređaja na svojoj stranici. Mnogima je zanimljivije da gledaju koliko je lako ili teško rastaviti pojedini uređaj, nego kakve su njegove tehničke performanse. iFixit za ovaj segment deli ocene od 0 do 10
Objavljeno: 23:05h

Naravno da se ni iFixit nije domogao svakog smartfona koji je predstavljen u 2016. godini, ali one najpopularnije su imali prilike da rastave do poslednjeg dela. Najbolje je prošao LG G5 s ocenom 8/10, što može zahvaliti uklonjivoj bateriji i modularnim komponentama. Slede ga Google Pixel i Pixel XL s ocenom 7/10 – iako je većina komponenti modularna, izuzetno je teško doći do njih bez da ekran pukne.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

iPhone 7 i iPhone 7 Plus su takođe dobili ocenu 7/10. Ekran i bateriju je relativno lako zameniti, ali da bi se uređaj u potpunosti rastavio potrebna su četiri različita odvijača i dosta spretnosti. iPhone SE je dobio ocenu niže jer se kabal od Touch ID-a lako ošteti tokom rastavljanja komponenti.

foto: Filip Plavčić

Pokojni Samsung Galaxy Note 7 je dobio vrlo nisku ocenu, 4/10. Budući da ga više nema u prodaji, to nije problem, ali zgodno je znati da je upravo bateriju zbog koje je otkazan najteže zameniti. Galaxy S7 i S7 Edge su prošli još gore s ocenom 3/10 jer su, prema rečima iFixit-a, “sendvič od stakla i lepka koji je izuzetno teško rastaviti”.

Mali, ali kida: Predstavljamo vam telefon od samo 4 dolara! (VIDEO) Za kraj ćemo spomenuti Apple AirPods. Apple-ove bežične in-ear je jednostavno nemoguće rastaviti bez da se u potpunosti ne polome, a isto vredi i za postolje za punjenje. Dakle, ne mogu da se poprave i u slučaju kvara ćete uvek dobiti nove, a za iFixit to znači ocena 0/10.

(Espreso.co.rs / Fokus )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.