10 sigurnih dokaza da neko prisluškuje vaš telefon i da ste žrtva hakera koji vam kradu podatke! (FOTO)
Foto: Profimedia

obratite pažnju!

10 sigurnih dokaza da neko prisluškuje vaš telefon i da ste žrtva hakera koji vam kradu podatke! (FOTO)

Svake godine pojavljuju se novi modeli mobilnih telefona, sa boljim i bržim aplikacijama, unapređenim sistemima i slično..
Objavljeno: 23:00h

Ne samo da sve ovo omogućava korisnicima da uživaju u svojim aktivnostima već omogućava i hakerima da vas ilegalno prisluškuju ili prate vaš sistem.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

1. Ne možete brzo da isključite telefon

foto: Printskrin / Youtube

Ako imate problema da isključite telefon i ovo vam se desi par puta, onda ste sigurno meta prisluškivanja ili praćenja. Neuobičajno dugo vreme potrebno da se telefon isključi je pokazatelj da se za ovo vreme zatvaraju svi operativni programi za praćenje. Možda vam je telefon nefunkcionalan, ali u svakom slučaju proverite bilo kakvo čudno ponašanje.

2. Upotreba baterije

foto: Stock Thinstock

Ako vam se baterija prazni u kratkom rasponu vremena nakon što se napunila je još jedan pokazatelj da vas neko prati ili prisluškuje. Kada neko ima pristup vašim informacijama, baterija telefona se takođe koristi i samim tim prazni.

3. Nerazgovetan i izobličen glas

Još jedan pokazatelj da je vaš telefon praćen jeste to što kada razgovarate sa nekom osobom, njen glas postane izobličen. Ako vaš ili njihov glas počne da pucketa ili zvuči kao robot, vaš razgovor se verovatno snima.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.