Da li ste se pitali ko je najpopularniji robot na svetu? Stigao je odgovor (VIDEO)

I NOVI TIRAŽ RASPRODAT

Da li ste se pitali ko je najpopularniji robot na svetu? Stigao je odgovor (VIDEO)

Peper, jedan od prvih robota za personalnu upotrebu, isprogramiran da razume ljudska osećanja, ponovo je rasprodat u rekordnom roku
Objavljeno: 16:07h

Peper - prvi japanski robot u ljudskoj veličini, namenjen za ličnu upotrebu, sa sposobnošću da prepozna i razume osećanja, rasprodat je i u novom tiražu i to za manje od minut od kako je pušten u prodaju! Novo japansko čudo: Polu robot, polu pametni telefon (VIDEO) (FOTO)

Pametni robot, isprogramiran tako da samostalno može da živi u ljudskom domu, a likom neodoljivo podseća na duha Kaspera, ima cenu od skoro 200 hiljada jena (oko hiljadu i po eura).

Poslednji tiraž od 1000 komada stavljen je u onlajn prodaju, ali nije prošao ni puni minut kada je objavljeno da je... Rasprodat! Slično se desilo i u junu, kada je u prodaju pušten prvi tiraž, kao i u četiri naredne ture. Zavirite u budućnost: Italijani napravili robota sa licem dečaka (FOTO)

Proizvođači Pepera, japanski gigant telekomunikacija, kompanija Softbenk, kao i tajvanska kompanija Hon Hai, nazvali su svoje čedo "najboljim čovekovim prijateljem u budućnosti", s obzirom da je isprogramiran tako da razume, prepozna i saoseća ljudske emocije.

Jedan detalj posebno je zanimljiv: Svaki kupac mora da potpiše punu moralnu saglasnost da neće zlopotrebiti Pepera u seksualne svrhe. Šta se desi kad se ujedine robot i dron? (VIDEO)

Kao što bi bilo i za očekivati, Japan trenutno vodi na svetskom tržištu robotike. U generaciji sa Peperom, tu je i robot Nao, te Sonijev Aibo i Hondin Asimo. (Espreso.co.rs / Telegraph.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.