5 novih pronalazaka koji dokazuju da živimo u ultra tehnološkom dobu (VIDEO)

hajtek iznad hajteka

5 novih pronalazaka koji dokazuju da živimo u ultra tehnološkom dobu (VIDEO)

Ovi gedžeti idu korak dalje: omogućavaju vam da kontrolišete apsolutno sve vaše uređaje, prikazujete filmove iz džepa, pretvorite ruku u ekran na dodir i savršeno operte veš bez grama praška
Objavljeno: 16:07h

Savremene tehnologije mnogo nam olakšavaju i uprošćavaju obavljenje svakodnevnih poslova i aktivnosti. Postoje, međutim, gedžeti koji idu još jedan korak dalje. Ovde vam predstavljamo pet takvih uređaja. 17 gedžeta koji dokazuju da već živimo u budućnosti! (FOTO) (GIF) 1. Cubic Kjubik je uređaj kojim možete da kontrolišete sve vaše uređaje, aplikacije i usluge sa blio koje tačke u svetu i to razgovorom sa svojim "kućnim prijateljem". Ovaj lični robotski pomoćnik integriše sve kontrole svih vaših kućnih uređaja i svega što imate na internetu. Njime možete da apadejtujete statuse na Fejsu ili Tviteru ali i da uključite šporet, aparat za kafu ili kažete televizoru da vam snimi omiljenu emisiju.

Ono što je posebno zanimljivo je da "kockica", pored izvršavanja komandi, može i da zabavlja vlasnika tj. da daje mu zanimljive i šaljive komentare zadate zadatake i sve što pomoću njuega radite. 2. EGO Smart Beam Još jedna kockica na ovoj listi je Smart Bim. To je ultra mali projektor koji može da se poveže sa različitim uređajima i, po principu plag end plej, direktno projektuje sliku, video ili da služi umesto monitora projektujući sliku na zidu.

Rekalamira se kao mali projektor koji prikazuje velike slike. Ova kocikica ima stranice od 4,5 centimetra i teška je 129 grama. 3. Takee Estar Taki 1 se raklamira kao prvi holografski smartfon na svetu. Uređaj poseduje četiri kamere, koje snimak pretvaraju holografske podatke. Uz pomoć inovotrvine softverske tehnologije, telefon prati pokrete očiju i generiše holografsku sliku u odnosu na ugao pod kojim naše oči gledaju u ekran.

Voksiboks: Uređaj koji pretvara slike u 3D hologram (VIDEO) 4. Cicret Bracelet Sikret narkvica pretvara vašu ruku u ekran na dodir. Dizajnirana je sa namerom da zameni vaš smartfon ili tablet. Korsti mali projektor koji prikazuje sadržaj na vašu podlakticu i osam senzora prate pokrete prsta po "ekarnu" i tako omogućuju korisnuku izvršava željne funkcije.

5. Dolfi Dolfi čisti vašu odeću pomoću ultrasoničnih zvučnih talasa (reč je zvuku sa frekvencijom većom od gornje granice ljudskog sluha). Precizno podešeni ultrasonični talasi razbijaju prljavštinu i bakterije sve do mikroskopskog nivoa. Posle ovakvog tretmana odeća ostaje čista i, što je navažnije, potpuno neoštećena. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.