Ovo mesto ipak postoji: Grad u kom su zabranjeni internet i telefoni! (GIF)
Foto: AP

KAKO LI ONI ŽIVE...

Ovo mesto ipak postoji: Grad u kom su zabranjeni internet i telefoni! (GIF)

S obzirom da je većina signala iz svemira uglavnom veoma slaba, život oko teleskopa mora da bude što je moguće tiši
Objavljeno: 15:16h

Grin Benk se nalazi u američkoj državi Zapadnoj Virdžiniji i na prvi pogled je običan mali grad na Apalačkim planinama. Tako izgleda na prvi utisak, ali se on menja nakon što provedete neko vreme u tom mestašcu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kao posebno mesto, Grin Benk se nalazi u Zoni tišine nacionalnog radija, oblasti površine 33,7 hiljada kvadratnih kilometara u kojoj je zabranjena radio-transmisija.

Poaro bi suzu pustio kad bi video na šta danas liči Orijent ekspres (FOTO)

Zona je uspostavljena kako bi se izbegla elektromagnetna interferencija od obližnjeg podesivog najvećeg na svetu radio-teleskopa koji se nadvija nad okolinom.

Teleskop Grin Benka „Robert C. Bird“ visok je 152 metra sa tanjirom velikim kao fudbalski teren i još ostaje mesta za tribine. Džej Lokman iz Nacionalne radio-astronomske opservatorije kaže da se teleskop koristi za proučavanja niza stvari, uključujući i za potragu za životom u svemiru.

foto: Giphy

S obzirom da je većina signala iz svemira uglavnom veoma slaba, život oko teleskopa mora da bude što je moguće tiši. To objašnjava zašto ljudi u tom gradu ne mogu da koriste neke od svakodnevnih stvari savremenog društva.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.