OPASNI VIRUS HARA SAJTOVIMA ZA ODRASLE! Možda ste i vi ZARAŽENI!
Od jula ove godine, xHamster je 20. web-sajt na svetu po količini “prometa”, daleko ispred stranica Microsofta, Twitcha ili Ebay. Da bi stvari stavili u perspektivu, Netflix drži 19. poziciju, Foto: AP

OPREZ

OPASNI VIRUS HARA SAJTOVIMA ZA ODRASLE! Možda ste i vi ZARAŽENI!

Za malware je odgovorna grupa Malsmoke, navode stručnjaci

Objavljeno: 01.10.2020. 21:16h
  • 1

Opasni malware infiltrirao se u najpoznatije sajtove za odrasle i može da “zarazi” korisnike u ogromnom broju. Nije poznato koliko je do sada bio “uspešan”.

Iza malicioznog softvera stoji grupa Malsmoke, koja je nekada operisala u manjem obimu, ali su ojačali posle probijanja zaštite xHamstera, čije stranice generišu milijardu poseta mesečno!

Od jula ove godine, xHamster je 20. web-sajt na svetu po količini “prometa”, daleko ispred stranica Microsofta, Twitcha ili Ebay. Da bi stvari stavili u perspektivu, Netflix drži 19. poziciju.

Sigurna zaštita

Srećom, malware neće “zaraziti” svakog posetioca, pa čak i ako klikne gde ne treba, ističu sajber-stručnjaci kompanije Malwarebytes. Olakšavajuća okolnost je da vreba korisnike Adobe Flash Playera ili Internet Explorera, ubacujući se u njihove sisteme.

Dakle, ako ne koristite navedeni pretraživač i softver, sigurni ste! Iako su Microsoft i Apple ranije upozorili na probleme s Adobe Playerom, pojedini sajtovi i dalje traže od korisnika da imaju instalaciju, prenosi USA Daily Express.

Krajem godine, Adobe Player odlazi u istoriju, a sajber-kriminalci pokušavaju da napadnu i zloupotrebe što više računara. Microsoft je upozorio ljude da ne koriste Explorer (koji je i dalje uključen uz instalaciju Windows 10), već da pređu na Edge browser.

Bonus video:

(Espreso.rs/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media