SPREMA SE TAJNO TESTIRANJE 6G MREŽE, U OVIM GRADOVIMA! Velika objava trese svet, šta vi mislite o ovome? (VIDEO)
6G Mreža, Foto: Profimedia

ovo je novo

SPREMA SE TAJNO TESTIRANJE 6G MREŽE, U OVIM GRADOVIMA! Velika objava trese svet, šta vi mislite o ovome? (VIDEO)

Testiranje bi trajalo do dve godine i to u širokom spektru

Objavljeno:

Testiranje bi trajalo do dve godine i to u širokom spektr

Kompanija Google zatražila je odobrenje Federalne komisije za komunikacije za “tajno” testiranje nove generacije bežične internet-mreže u SAD.

Kako stoji u zahtevu, Google želi da se testiranje održi daleko od očiju javnosti, jer bi njegovo otkrivanje uzrokovalo “značajnu komercijalnu, ekonomsku i konkurentsku štetu”.

Tehnološki gigant predlaže da se sprovede eksperimentalno testiranje u rasponu od 6 GHz, kako bi se dobile važne informacije relevantne za korištenje takvih frekvencija u ostvarivanju stabilne širokopojasne veze.

Širok spektar testiranja

Testiranje bi trajalo do dve godine i to na području 26 američkih gradova. Radilo bi se u rasponu frekvencija od 5650 MHz do 7125 MHz, što ne bi trebalo da prouzrokuje probleme za postojeće bežične mreže.

U pomenutom spektru može se testirati čitav niz tehnologija – od 5G, komunikacije među automobilima do IoT (Internet of things).

Očekuje se da bi prvi ruteri, koji podržavaju 6G tehnologiju, mogli da se ubrzo pojave na tržištu, a trebalo bi da osiguraju znatno brže i pouzdanije veze.

Pojedini izvori tvrde da se Google odlučio na ovaj korak, u saradnji s američkim državnim organima, kako bi smanjio kinesku nadmoć u mrežnoj infrastrukturi.

Podsećamo, kineski istraživači uveliko rade na 6G tehnologiji i samo je pitanje vremena kada će svetu predstaviti finalno rešenje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs, Zimo.dnevnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.