NEĆETE MOĆI VIŠE DA OBRIŠETE NIŠTA IZ ISTORIJE: Gugl će znati bukvalno svako slovo koje ukucate u pretragu!
Gugl / Ilustarcija, Foto: AP

novitet

NEĆETE MOĆI VIŠE DA OBRIŠETE NIŠTA IZ ISTORIJE: Gugl će znati bukvalno svako slovo koje ukucate u pretragu!

Gugl će različite kolekcije preporučivati na osnovu prethodnih interesovanja, pa će se korisnici lakše snalaziti i bez beskonačnog istraživanja istorije prethodnih pretraga

Objavljeno:

Oni koji su bar jednom pokušali da ponovo pronađu rezultate neke Gugl pretrage koju nisu sačuvali znaju koliko taj proces frustrira, a Gugl je to rešio novom AI Search opcijom.

Naime, 22. januara lansiran je Collections, koji grupiše internet stranice koje su slične onima koje je korisnik prethodno posećivao u okviru Search-a. Korisnici će pored toga moći i da čuvaju rezultate prethodnih pretraga, a kako bi ih ponovo posetili kada im to bude potrebno.

Gugl će različite kolekcije preporučivati na osnovu prethodnih interesovanja, pa će se korisnici lakše snalaziti i bez beskonačnog istraživanja istorije prethodnih pretraga. Do preporučenih rezultata će moći da se dođe klikom na “Find More” taster koji se nalazi u okviru Collections, a korisnici će svoje kolekcije moći i da dele u komunikaciji sa drugima.

Iz kompanije ističu da će preporuke koje se zasnivaju na AI tehnologiji u budućnosti bitno promeniti načina na koji koristimo internet, budući da će Gugl sve više učiti o navikama korisnika, što je za one koji konstantno brinu o bezbednosti pomalo zastrašujuće.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/PCPress)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.